LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Postani/ostani poduzetnik

Nagrađena aplikacija tima studenata za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Održana je završna konferencija projekta Postani/ostani poduzetnik. Uz inspirativne govore, proglašeni su pobjednički timovi Business Plan natjecanja.

Održana je završna konferencija projekta Postani/ostani poduzetnik. Uz inspirativne govore, proglašeni su pobjednički timovi Business Plan natjecanja.

Razvojna agencija Zagreb u sklopu EU projekta Postani/ostani poduzetnik(POP) organizirala je završnu konferenciju na kojoj su se predstavili rezultati projekta. Njegov cilj bio je uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreba kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start up poduzetništva te učenja za isto.

Pozdravnim govorima okupljenim sudionicima obratili su se: Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb; Mislav Ante Omazić, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; Efka Heder, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba. Inspirativnim su govorima nadahnuli sudionike za ulazak u poduzetničke vode.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su i pobjednici studentskog Business Plan natjecanja projekta POP, koji su prezentirali svoje inovativne poslovne planove. Pobjednički timovi natjecanja koji su osvojili naprednu edukaciju za stjecanje poduzetničkih vještina su:

Plant growth and domestic use – edukativni set za kućnu sadnju biljaka

Schola (eSch) sustav za izradu pametnih udžbenika

Iskopavajući budućnost – edukativne radionice o arheologiji u službi znanosti i turizma

Gilenium cloud poslovna platforma za poduzetnike

Escape the life – aplikacija za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Najbolji je od najboljih tim Escape the lifekoji je kao nagradu dobio i šest mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Foto: Razvojna agencija Zagreb

Najnovije trendove i važnost učenja za uspjeh u poduzetništvu predstavio je jedan od najboljih svjetskih profesora kreativnog poduzetništva Andy Penaluna, profesor na Sveučilištu Wales. Također, relevantne institucije: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, HAMAG-BICRO i Razvojna agencija Zagreb predstavil isu svoje mjere za poticanje poduzetništva.

Jedna je od mjera i program predakceleracije Startup Factory Zagreb, koji su pokrenuli Razvojna agencija Zagreb i Grad Zagreb u sklopu Tehnološkog parka Zagreb. Riječ je o prvom javno financiranom no equity programu ove vrste na području Grada Zagreba i šire kojem je cilj izgradnja ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva.

Završnom je konferencijom Razvojna agencija Zagreb nastavila poticati stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja i dijalog između ključnih dionika.

FOTO: RAZVOJNA AGENCIJA ZAGREB