LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrade Europskog parlamenta

„Karlo Veliki”: od 2500 do 7500 eura za projekt te put u Bruxelles ili Strasbourg

Predsjednik Europskog parlamenta i predstavnici Zaklade međunarodne nagrade „Karlo Veliki” uručit će nagrade za najbolje projekte mladih koji potiču stvaranje osjećaja europskog identiteta. Mladi svoje ideje mogu prijaviti do 29. siječnja.

Predsjednik Europskog parlamenta i predstavnici Zaklade međunarodne nagrade „Karlo Veliki” uručit će nagrade za najbolje projekte mladih koji potiču stvaranje osjećaja europskog identiteta. Mladi svoje ideje mogu prijaviti do 29. siječnja.

Ako imaš između 16 i 30 godina te odličnu ideju koju želiš pretvoriti u projekt, prijavi se na natječaj Europskog parlamenta i Zaklade međunarodne nagrade Karlo Veliki iz Aachena. Tri najbolja projekta čekaju novčane nagrade te put u Bruxelles ili Strasbourg!

Tko se može prijaviti?

Mogu se prijaviti mladi iz bilo koje države članice EU-a u dobi između 16 i 30 godina. Sudjelovati se može i pojedinačno, no organizatori naglašavaju važnost prijavljivanja u skupinama.

Kakvi se projekti nagrađuju?

Prethodnih godina nagrađeni su projekti razmjene mladih, razna događanja iz područja sporta, umjetnosti i kulture, ekološke inicijative, ljetne škole te internetski projekti.

Bitno je naglasiti da ovim projektima treba promicati razumijevanje na europskoj i međunarodnoj razini, poticati stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te bi ti projekti trebali služiti kao uzor mladima u Europi i nuditi konkretne primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Nešto više o projektima prošlogodišnjih pobjednika možete pročitati na poveznici.

Što dobiva najbolji projekt?

  • Prva nagrada – 7500 EUR
  • Druga nagrada – 5000 EUR
  • Treća nagrada – 2500 EUR

Osim novčane nagrade, tri najbolja projekta imat će priliku posjetiti Europski parlament u Bruxellesu ili Strasbourgu. Nagrade će uručiti predsjednik Europskog parlamenta te predstavnici Zaklade međunarodne nagrade Karlo Veliki.

Po jedan predstavnik svakog od 28 nacionalnih dobitnika bit će pozvan u Aachen kako bi ondje tijekom nekoliko dana sudjelovao na više događanja, uključujući svečanu dodjelu Europske nagrade za mlade koja se uvijek održava dva dana prije Uzašašća, kad se dodjeljuje prestižna međunarodna nagrada Karlo Veliki iz Aachena.

Boravak u Aachenu za mnoge će biti jedinstvena prilika da upoznaju druge mlade ljude sličnih razmišljanja iz cijele Europe te se s njima povežu, ali i mogućnost da pred europskim čelnicima podijele svoje viđenje Europe, što u načelu i jest svrha ovog projekta.

Koliko dugo traje natječaj?

Prijaviti se možete do 29. siječnja 2018.

FOTO: PIXABAY