LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet

Na zagrebačkoj ekonomiji održana „Bankovna akademija” za studente

„Bankovna akademija” pruža studentima neprocjenjivo iskustvo i znanje koje će im pomoći u budućoj karijeri.

„Bankovna akademija” pruža studentima neprocjenjivo iskustvo i znanje koje će im pomoći u budućoj karijeri.

Od 1. do 5. srpnja 2024. godine, Ekonomski fakultet u Zagrebu ugostio je četvrtu po redu Bankovnu akademiju, besplatnu edukaciju za studente u području financija i bankarstva. Taj događaj, koji su podržale Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska poštanska banka, OTP banke i Raiffeisen banke, pružio je studentima dragocjenu priliku za stjecanje specijalističkih znanja.

Ovogodišnja edukacija održala se u Zagrebu, Osijeku i Požegi, omogućujući studentima da sudjeluju u raznim studijskim posjetima. Posjetili su APIS IT i Hrvatsku narodnu banku, gdje su se upoznali s praktičnim aspektima financijskog sektora. Također, imali su priliku obići grad Osijek i vidjeti primjere inovativnog upravljanja gradom, dok je posjet Požegi uključivao obilazak ekološkog permakulturnog imanja.

Ekonomija u Zagrebu ubrzo zatvara svoja vrata, evo kada opet počinje s radom



Na edukaciji je sudjelovalo desetak studenata iz područja ekonomije i elektrotehnike, kao i zaposlenici s juniorskih pozicija iz banaka. Cilj akademije bio je unaprijediti specijalističke vještine i znanja iz bankarstva, te omogućiti studentima ekonomije i drugim zainteresiranim studentima stjecanje kompetencija potrebnih za rad u financijskom sektoru.

Znanstveni rad doktorandice EFZG-a proglašen najboljim na međunarodnoj konferenciji u Beogradu


Tijekom akademije stručnjaci iz prakse održali su predavanja na teme poput procjene izloženosti banaka rizicima, izazovima upravljanja bankom, primjene analitike podataka i umjetne inteligencije u bankarstvu, te financiranja projekata kroz specijalizirane institucije. Te su teme pomogle studentima da steknu dublje razumijevanje kompleksnosti i dinamičnosti financijskog sektora.

IZVOR: INSTAGRAM / EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: INSTAGRAM / EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU