LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na valovima robotike

Na trećem FERConnectu FER-ovi robotičari otkrit će kako su osvojili svjetski vrh

FER-ovci su pobjedu odnijeli projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, a sudionike današnjeg događanja očekuje priča o uspjehu na natjecanju.

FER-ovci su pobjedu odnijeli projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, a sudionike današnjeg događanja očekuje priča o uspjehu na natjecanju.

Već treće FERConnect okupljanje alumna Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), pod nazivom Na valovima robotike, održat će se 23. travnja 2024. godine, u 17 sati na FER-u, na adresi Unska 3, u dvorani D1. Redovito okupljanje alumna i organiziranje FERConnecta jedna je od aktivnosti Alumni odbora, osnovanog u ožujku prošle godine s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice na inicijativu dekana FER-a prof. dr. sc. Vedrana Bilasa. Nakon dva lanjska izuzetno uspješna okupljanja, ovogodišnji FERConnect u organizaciji Alumni odbora proslavit će uspjeh FER-ovog tima robotičara, koji je nedavno pobijedio na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici, održanom u Abu Dhabiju.

FER-ov pobjednički tim činili su stručnjaci iz Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST) pod mentorstvom prof. Stjepana Bogdana i prof. Nikole Miškovića. Usprkos početnoj jakoj konkurenciji od pedesetak timova s uglednih sveučilišta iz cijeloga svijeta, uključujući Lockheed Martin i svjetski poznati Massachusetts Institute of Technology (MIT), FER-ov tim koji vodi dr. sc. Barbara Arbanas Ferreira, najprije se našao među prvih pet timova te je na kraju proglašen pobjednikom.


FER i FSB predstavili prvi studij biomedicinskog inženjerstva: korak prema rješenju izazova u zdravstvu


S najboljim rješenjem složenih zadataka, kao što su lociranje plovila uljeza, otkrivanje ilegalnog tereta te hvatanje i transport-objekata u okruženju bez globalnog satelitskog navigacijskog sustava, u velikom finalu FER se borio bok uz bok s velikim svjetskim istraživačkim institucijama, kao što su Korea Advanced Institute of Science & Technology (KAIST) i Technical University of Denmark (DTU) te su zasluženo proglašeni pobjedničkim timom i dodijeljena im je ova prestižna nagrada. FER-ovci su pobjedu odnijeli projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, a sudionike današnjeg događanja očekuje priča o uspjehu na natjecanju. 

FOTO: FER-ovi robotičari/ Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

Mladi informatičari iz Ivanić-Grada predstavljat će Hrvatsku na svjetskom natjecanju iz robotike


Iako su konkurenti imali neusporedivo veće financijske resurse, pobijedila je ekipa od osamnaestero članica i članova s FER-a, koji će nam otkriti kako su osvojili svjetski vrh. Faze uzbudljivog natjecanja, ali i simulaciju pobjedničkog rješenja, predstavit će nam naši pobjednici koji su ovim ostvarenjem izazvali osjećaj ponosa u cijeloj zemlji. najavljuje predsjednik Alumni odbora Mladen Pejković.

 

Na FERConnectu nagrađeno će rješenje pobliže predstaviti Barbara Arbanas Ferreira, Antun Ivanović, Luka Mandić, Matko Orsag, uz moderiranje Josipa Ćesića, člana Alumni odbora. Pored uspjeha robotičara, Alumni odbor će u sklopu FERConnecta, predstaviti rezultate i planove svojih inicijativa, uključujući aplikaciju za mentoriranje, novu zakladu i poslijediplomski program za sadašnje i buduće tehnološke lidere.

 

Od radionica, do panela i partyja: Očekuje nas bogati sadržaj povodom Dana doktorata na FER-u


Prijave na događaj i službeni program FERConnecta mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA, PR
FOTO: FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU