LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNIVERSITY GREEN DIGITAL HUB

Na Sveučilištu u Splitu provodit će se projekt kojim će se razvijati 'zelene' poslovne vještine

Projekt je otvoren transnacionalnim sastankom projektnih partnera održanom 27. i 28. listopada u Splitu, a glavni ciljevi projekta su jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina.

Projekt je otvoren transnacionalnim sastankom projektnih partnera održanom 27. i 28. listopada u Splitu, a glavni ciljevi projekta su jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina.

Sveučilište u Splitu sa Ekonomskim fakultetom, te zajedno sa partnerskim institucijama - Sveučilište u Malagi (Španjolska), Hochschule der Medien (Njemačka), Impact Hub Stuttgart (Njemačka), Poduzetnički centar Split te Preneurz.Amsterdam (Nizozemska), provodi projekt pod nazivom University Green Digital HUB, piše Dalmatinski portal.

 

Projekt je otvoren transnacionalnim sastankom projektnih partnera održanom 27. i 28. listopada u Splitu, a glavni ciljevi projekta su jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina studenata, sveučilišnih startupa i sveučilišnih djelatnika te jačanje kapaciteta ustanova visokog obrazovanja u području podučavanja za digitalnu i zelenu tranziciju.

 

Partneri će kroz projekt raditi na transformaciji visokoobrazovnih ustanova i to kroz aktivnosti kao što su razvoj programa usavršavanja u području digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina, razvoj okvira za digitalnu i zelenu tranziciju baziranog na analizi navedenih vještina, provedba pilot programa, razvoj programa potpore za startupe u području zelenih i digitalnih inovacija.

 

Kroz projekt će se ostvariti razvoj i implementacija edukacijskog programa za ciljane skupine u području digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina, razvoj web platforme za e-učenje i razmjenu znanja u navedenom području te Greenpreneur startup programa za sveučilišne startupe koji djeluju u području digitalne i zelene transformacije.

 

Studenti koji će sudjelovati u navedenim programima imaju mogućnost dobiti Europass digitalne vjerodajnice ili dopunsku ispravu (diploma supplement) za priznavanje stečenih znanja i vještina.

 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA