LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečano otvorenje

Na Sveučilištu u Splitu dva fakulteta dobila nove, renovirane prostore, evo kako izgledaju

Kineziološki fakultet te Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu dobili su nove, funkcionalne i estetski privlačne te povrh svega suvremene prostore za rad i učenje. Bila je to prilika i za obraćanje splitskog rektora.

Kineziološki fakultet te Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu dobili su nove, funkcionalne i estetski privlačne te povrh svega suvremene prostore za rad i učenje. Bila je to prilika i za obraćanje splitskog rektora.

Ovoga tjedna Teslina ulica u Splitu bila je ključna adresa svečanosti otvorenja renoviranih prostora čak dvaju splitskih fakulteta. Naime, Kineziološki fakultet te Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu dobili su nove, funkcionalne i estetski privlačne te povrh svega suvremene prostore za rad i učenje.

Riječ je o prostorima na kojima su izvršeni opsežni radovi rekonstrukcije i modernizacije, a na njihovom su se otvorenju okupili mnogi uzvanici, među kojima i predstavnici lokalne vlasti i sveučilišne zajednice: splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, dožupan Stipe Čogelja,  županijski pročelnici Tomislav Đonlić i Anamarija Bralić Silić, Jelena Gugić, voditeljica Odsjeka za sport Grada Splita, rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prorektori prof. dr. sc. Nikša Jajac, prof. dr. sc. Boris Maleš, prof. dr. sc. Igor Jerković i prof. dr. sc. Zoran Đogaš, članovi Senata, čelnici sastavnica i studenti. Bila je to prilika i za obraćanje rektora Sveučilišta u Splitu Dragana Ljutića, koji je naglasio važnost takvih ulaganja u obrazovanje i razvoj mladih.

Zagrebačko sveučilište ostvarilo povijesni uspjeh na međunarodnoj rang-ljestvici, Sveučilište u Splitu zabilježilo veliki pad


 

„Ovi prostori predstavljaju novi početak za naše fakultete. Ponosni smo što možemo pružiti najbolje uvjete našim studentima i profesorima te vjerujemo da će to rezultirati još većim uspjesima na polju sporta i umjetnosti.” – izjavio je Ljutić.


Izuzetno moderne prostore krasi mnogo prirodnog svjetla te posebno uređeni unutarnji prostori čiji je cilj inspirirati studente i profesore i pružiti im sve potrebne resurse. Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu ističu kako je to otvaranje ujedno i značajan korak naprijed u razvoju obrazovne infrastrukture grada Splita te da dodatno potvrđuje posvećenost unaprjeđenju kvalitete obrazovanja i podrške mladim talentima.

U Splitu se održava ljetna škola o etičnosti ekonomskih procesa, raspodjeli bogatstva i doprinosima nauka Crkve


 

Hrvatska je domaćin europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju, nastupaju dva hrvatska sveučilišta


Više informacija o događanju, kao i fotogalerija, dostupni su na službenim stranicama Sveučilišta u Splitu.
IZVOR: STUDENTSKI ZBOR UNIST; INSTAGRAM
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU