LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DAN SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Na svečanoj sjednici Senata govorit će se o aktualnoj situaciji u obrazovanju, a dodijelit će se i posebna priznanja i nagrade

Na svečanosti će rektor prof. dr. sc. Stjepana Lakušića predstaviti aktualnu situaciju u visokom obrazovanju i znanosti Republike Hrvatske i na Sveučilištu u Zagrebu, kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve nove Uprave Sveučilišta u sljedećem razdoblju.

Na svečanosti će rektor prof. dr. sc. Stjepana Lakušića predstaviti aktualnu situaciju u visokom obrazovanju i znanosti Republike Hrvatske i na Sveučilištu u Zagrebu, kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve nove Uprave Sveučilišta u sljedećem razdoblju.

Drugi dio obilježavanja ovogodišnjega Dana Sveučilišta u Zagrebu – svečana sjednica Senata, održat će se sutra u 11.00 sati u Velikom amfiteatru na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije.

Svečana sjednica Senata započet će ulaskom dekana i prorektora u Veliki amfiteatar, nakon čega će u povorci u dvoranu ući članovi Rektorskoga zbora Republike Hrvatske predvođeni rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem, predsjednikom RZ-a. Nakon što se uzvanicima obrati rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, uslijedit će govori visokih uzvanika – predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivana Pavla Borasa, zamjenika predsjednika Rektorskoga zbora Republike Hrvatske i rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragana Ljutića, izaslanika predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, podpredsjednika HAZU-a Davora Miličića, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, izaslanice predsjednika Hrvatskoga sabora, saborske zastupnice i predsjednice Saborskoga odbora za obrazovanje, znanost i kulturu prof. dr. sc. Vesne Bedeković i izaslanika Predsjednika Republike, posebnoga savjetnika Predsjednika za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Velibora Mačkića.

Sveučilišno vijeće traži predsjednika


Na svečanosti će uslijediti izlaganje rektora prof. dr. sc. Stjepana Lakušića koji će predstaviti aktualnu situaciju u visokom obrazovanju i znanosti Republike Hrvatske i na Sveučilištu u Zagrebu, kao i kratkoročne i dugoročne ciljeve nove Uprave Sveučilišta u sljedećem razdoblju.

Potom će biti dodijeljena Posebna priznanja rektora studentima za postignut uspjeh od međunarodnoga značaja u ak. god. 2021./2022., nagrada „Fran Bošnjaković“, „Andrija Štampar“, „Andrija Mohorovičić“ i Ars summa Universitatis te nagrada za sveučilišnu inovaciju godine, inovatora godine i najuspješniji transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu za 2022. godinu. Svečanost će se nastaviti dodjelom počasnih zvanja professor emeritus za 2022. godinu. Svečana sjednica Senata završit će akademskom himnom Gaudeamus igitur.

Svečana promocija 127 specijalista s jedanaest studija


U glazbenom dijelu programa svečane sjednice Senata sudjelovat će Ansambl Celeste i Gudački trio Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Popis dobitnika nagrada i priznanja te počasnih zvanja možete pogledati ovdje.

Potvrđeno nezakonito zapošljavanje na Sveučilištu u Zagrebu?


 
FOTO: STUDENTSKI.HR