LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualni sajam

Na sutrašnjem Sajmu stipendija i visokog obrazovanja više od 30 izlagača

Na 16. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja gostuju brojna hrvatska i inozemna visoka učilišta. Za studente i učenike organiziran je i bogat popratni program kojem mogu besplatno pristupiti.

Na 16. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja gostuju brojna hrvatska i inozemna visoka učilišta. Za studente i učenike organiziran je i bogat popratni program kojem mogu besplatno pristupiti.

Institut za razvoj obrazovanja organizira 16. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Održat će se ove srijede, 25. studenog, od 10:00 do 16:00.

– Na ovogodišnjem Sajmu učenici i studenti te njihovi roditelji moći će posjetiti virtualne štandove više od 30 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Paralelno s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program u kojem će učenici i studenti moći sudjelovati u online-predavanjima i diskusijama o tome kako se uspješno pripremiti za upis na studij, kako se uspješno pripremiti za prijavu za stipendije, kako uspješno položiti ispite za studij u inozemstvu, kako uspješno studirati u vrijeme pandemije te kako uspješno realizirati studentsku stručnu praksu. – poručuju organizatori. 

Taj se događaj prvi put održava u virtualnom okruženju:

– Učenici i studenti te njihovi roditelji u svim dijelovima Hrvatske mogu se prvi put pridružiti online Sajmu stipendija i visokog obrazovanja sa svojih mobitela, tableta i računala te razgovarati u virtualnim sobama s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima koji im mogu pomoći u odabiru studija i najprikladnije stipendije, bilo za studij u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Sajam želi svim zainteresiranima omogućiti da uspješno upišu studij, onima koji studiraju da ga što uspješnije završe zahvaljujući stipendiji ili korisnoj stručnoj praksi te da svi koji studiraju budu što uspješniji u prelasku na tržište rada. – dodaju. 


Vezano: Utjecaj koronavirusa na obrazovanje – jedna je od tema Sajma stipendija i visokog obrazovanja
Iz Instituta za razvoj obrazovanja navode što još očekuje posjetitelje:

– Posjetitelji online Sajma moći će prošetati virtualnim Riječkim korzom te posjetiti Sveučilište u Rijeci koje će se predstaviti s brojnim studijskim programima i različitim stipendijama i drugim oblicima financijske pomoći studentima. Svi oni koji se žele aktivno uključiti u život lokalne zajednice u Rijeci moći će razgovarati s bivšim i sadašnjim studentima Sveučilišta u Rijeci te s njihovim profesorima koji će objasniti kako studenti mogu pokretati projekte u zajednici, kako mogu volontirati i kako mogu realizirati uspješnu stručnu praksu tijekom studiranja. Šetajući korzom, posjetitelji će moći posjetiti i virtualni štand Grada Rijeke koji nudi stipendije koje će olakšati studiranje svim zainteresiranima.

Zanimljivost je ovogodišnjeg Sajma u online-izdanju i posjet virtualnom Zadarskom forumu. Posjetitelji Zadarskog foruma moći će se zaustaviti na štandu Grada Zadra koji nudi brojne stipendije učenicima i studentima za studij na području Zadra – predstavnici grada Zadra informirat će sve zainteresirane kako se najbolje pripremiti te biti uspješan u prijavi za stipendije Grada Zadra. Posjetitelji će moći posjetiti i Sveučilište u Zadru koje nudi raznovrsne i zanimljive studijske programe i različite oblike financijske pomoći tijekom studija. 

Agencija za mobilnost i programe EU na svojem će virtualnom štandu i virtualnim predavanjima informirati studente kako mogu tijekom studija otići na studentsku razmjenu u bilo koju zemlju Europske unije uz stipendiju Erasmus+. Predstavnici Agencije održat će u virtualnoj sobi i predavanje o tome kako uspješno napisati životopis u formatu Europassa pomoću kojih će studenti moći uspješnije cirkulirati između raznih sveučilišta i tvrtki unutar EU-a. 

Austrija je dugogodišnji prijatelj Sajma, tako da će posjetitelji Sajma moći na virtualnim štandovima posjetiti brojna austrijska visoka učilišta i institucije gdje će se moći informirati kako odabrati i upisati studij u Austriji, kako dobiti stipendiju za studij u Austriji te kako ostvariti stručnu praksu i moguće zaposlenje u Austriji. Osim Austrije, na online Sajmu bit će prisutni i izlagači iz drugih zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Japana. 

Ulaz je besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a prethodna registracija nije potrebna. Sve dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici Sajma, na kojoj će se on i održati.
FOTO: FLICKR