LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Na splitskom sveučilištu navala na studij Fizioterapije i Farmacije; minimalne izmjene u kvotama

Splitsko sveučilište raspisalo je natječaj za upis u 1. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog te preddiplomskog stručnog studija u akademskoj godini 2020./2021.

Splitsko sveučilište raspisalo je natječaj za upis u 1. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog te preddiplomskog stručnog studija u akademskoj godini 2020./2021.

Sveučilište u Splitu raspisalo je Natječaj za upis u 1. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog te preddiplomskog stručnog studija u akademskoj godini 2020./2021. Sljedeće će akademske godine ovo Sveučilište moći upisati ukupno 4626 studenta, što je 77 studenata manje na razini sveučilišta nego prošle, odnosno tekuće akademske godine.

Brojka redovitih studenata ostala je gotovo neizmjenjena, naime, splitsko sveučilište moći će upisati jedan student više nego prošle godine, njih ukupno 3893 pa se smanjenje kvote najviše odražava na izvanredne studente. FESB će sljedeće akademske godine moći upisati ukupno 559 studenata pa je time kvota smanjena za 6 redovitih studenata. S druge strane, Filozofski fakultet moći će upisati 8 studenata više nego lani.

Povećana je i kvota za Kemijsko-tehnološki fakultet sa 144 na 168 studenata, dok je za Pomorski fakultet kvota smanjena s 225 na 220. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu kvota je povećana za tri studenta, a na Umjetničkoj akademiji bit će, u slučaju da kvota bude ispunjena, 8 studenata manje. Sveučilišni odjel za stručne studije bilježi povećanje od 23 mjesta unutar kvote pa će se ove godine na studij Računovodstva i financija moći upisati 60 studenata te na studij Računarstva njih 98 redovitih.

Velik je interes za upis Kineziološkog fakulteta pa se tako na Kineziologiju gdje se prima 75 studenata prijavilo 577 studenata, od kojih je 164 studenta taj izbor stavilo kao prvi. Popularan je i studij Farmacije na koji se prijavilo 565 studenata, od kojih je 92 studenata stavilo isti kao prvi izbor, a prima se svega 30 studenata. S obzirom na broj prijava i upisne kvote, mogli bi biti zabrinuti studenti koji su prijavili studij Fizioterapije na koji se prima svega 13 studenata, a prijavila su ga 343 studenta i to njih 62 kao prvi izbor.

Detalje natječaja možete pronaći na poveznici. Broj prijava i interes za studijske programe u Splitu možete pronaći ovdje.
FOTO: UNSPLASH