LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ciklus predavanja "Uhvati me za riječ"

Na put do uspjeha koracima Saše Bunete

Debatni klub EFZG osmislio je projekt za studente pod nazivom "Uhvati me za riječ". Prvo predavanje u ciklusu održat će Saša Buneta 31. ožujka

Debatni klub EFZG osmislio je projekt za studente pod nazivom "Uhvati me za riječ". Prvo predavanje u ciklusu održat će Saša Buneta 31. ožujka

Projekt Debatnog kluba EFZG Uhvati me za riječ, osmišljen je kao ciklus predavanja koji će od ožujka do svibnja, četvrtkom navečer organizirati predavanja renomiranih pojedinaca iz javnog života koji su svojim trudom i dosljednošću ostvarili izniman uspjeh u području u kojem djeluju. Projekt je prvi ovakav u Republici Hrvatskoj, a nastao je po uzoru na Harvard, Stanford, Cambridge i ostala velika sveučilišta. 

Namijenjen je prvenstveno studentima, društvenoj skupini koja je trenutno u procesu izgradnje svoje budućnosti i osobnosti. Svjesni činjenice kako su studenti često neaktivni, a najčešće iz razloga slabe motiviranosti, niskog samopouzdanja u ostvarenje i nepovjerenja u vlastite ideje, ideja je da im priznati članovi zajednice budu poticaj i primjer kroz svoju životnu priču i uspjeh koji su ostvarili.

Predavanja će trajati 45 minuta samostalnog izlaganja govornika, nakon čega će uslijediti 15 minuta razgovora sa studentima. Tada će oni imati prilike govornike uhvatiti za riječ i ravnopravo diskutirati o temama koje ih zanimaju i dobiti odgovore na brojna pitanja.

Izlaganje govornika koncipirano je na način da se u uvodnom dijelu govornici predstave i približe svoje djelovanje studentima. U uvodu, studentima će stvoriti sliku kako su i predavači nekada bili na njihovom mjestu te kako je moguće uspjeti samo ako su ustrajni. Drugi dio izlaganja temeljit će se na ideji ili trenutku koji je obilježio njihovu profesionalnu karijeru. Govornici će u ovom dijelu izlaganja pojasniti sam dolazak do ideje, period kada je nastajala, način na koji se gradila. Posebno će biti riječi o problemima koji su se javljali na putu do uspjeha, koji su im bili najveći strahovi, što su sve morali žrtvovati, čega se odreći.

Prvo u nizu predavanja održat će se u četvrtak 31. ožujka, u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s početkom u 18 sati. Govornik koji će probiti led je najpoznatiji glas Zagreba – Saša Buneta. Više informacija možete pronaći na poveznici.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR