LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Na pulskom sveučilištu od iduće godine diplomski studiji sestrinstva, strojarstva i predškolskog odgoja

Otvoreno je oko 1400 upisnih mjesta za preddiplomski i integrirani studij, dok se na diplomski može upisati 850 studenata. 

Otvoreno je oko 1400 upisnih mjesta za preddiplomski i integrirani studij, dok se na diplomski može upisati 850 studenata. 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je natječaj za upis u sljedeću akademsku godinu za preddiplomske, integrirane i diplomske programe. Otvoreno je oko 1400 upisnih mjesta za preddiplomski i integrirani studij, dok se na diplomski može upisati 850 studenata. Cijeli natječaj možete pročitati na stranicama Sveučilišta u Puli.

Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić najavila je jednu novost – sljedeće akademske godine studenti će se moći upisati i na diplomski studij sestrinstva, strojarstva te ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja s nastavom na hrvatskom i talijanskom jeziku.
– Kvote su ove godine nešto veće nego lani jer pri odluci o kvotama vodimo računa o potrebama tržišta rada i o interesima studenata. Unazad nekoliko godina veći je interes za nove programe, najviše iz STEM područja, na primjer za studij informatike i sestrinstva, no velik je interes i za pojedine društvene, humanističke i interdisciplinarne studije poput arheologije, engleskog jezika, japanologije, kulture i turizma te ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – rekla je Radetić-Paić za Glas Istre.
Ono što stoji u natječaju je da upisi za preddiplomske i integrirane studije traju do 21. srpnja na ljetnom roku i do 17. rujna na jesenskom, a kandidati se mogu prijaviti preko Nacionalnog središnjeg prijavnog ureda. Muzička akademija prije samog upisa provodi prijemni ispit – dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti koji će se održati 5. i 6. srpnja 2021. godine. Određeni studijski programi poput Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti zahtijevaju liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.

Plenković, Beroš i Fuchs podržali studij medicine u Puli

Iako službeno postoji već dvije godine, na Medicinskom fakultetu u Puli ne provodi se studij medicine, već samo preddiplomski studij sestrinstva koji sljedeće akademske godine može upisati 70 redovitih i 30 izvanrednih studenata, a na diplomskom 30 redovitih i 30 izvanrednih studenata.

Nedavno su se u Banskim dvorima sastali i rekor Sveučilišta u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, prorektorica Radetić-Paić i doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice u Puli s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ministrom znanosti Radovanom Fuchsom koji su podržali ideju i iskazali bezuvjetnu podršku za otvaranje studija medicine u Puli, o čemu smo ranije već pisali.

FOTO: FACEBOOK/SVEUČILIŠTE U PULI