LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TVZ Mobile Challenge Cup

Na pripremama za TVZ-ovo natjecanje sudjeluje više od 200 studenata

Studenti će se kroz radionice upoznati s osnovama odabranog operativnog mobilnog sustava, vizualnim izgledom aplikacija, spajanjem mobilnih aplikacija na web servise te bazama podataka. Po završetku radionica bit će u stanju izraditi mobilnu aplikaciju za odabranu platformu.

Studenti će se kroz radionice upoznati s osnovama odabranog operativnog mobilnog sustava, vizualnim izgledom aplikacija, spajanjem mobilnih aplikacija na web servise te bazama podataka. Po završetku radionica bit će u stanju izraditi mobilnu aplikaciju za odabranu platformu.

Iako se radi o studentskom slobodnom vremenu, organizatori dosad najmasovnijeg natjecanja razvoja na Android, Windows iOS platformi – TVZ Mobile Challenge Cupu – i sami su iznenađeni odzivom, poglavito za Android radionice. Vesele se entuzijazmu nove generacije studenata programera.

Voditelj edukacije, ujedno i bivši natjecatelj, ali i pobjednik natjecanja Mc2 2013., Milan Jovanović, izjavio je:

– Zbog velikog interesa za školovanje na Android platformi, osigurana je velika dvorana sa 100 mjesta. Također, u suradnji s CARNetom i Centrom za Multimediju TVZ-a, svim prijavljenim studentima omogućeno je praćenje radionica preko live streama te naknadni pristup snimljenom materijalu.

Voditelj Android radionice i prošlogodišnji voditelj natjecanja, Ivan Kocijan je s ponosom dodao:

– Lani se na radionicama školovalo čak 80 programera. Ove će godine, zbog velikog interesa i nove platforme, brojka sigurno biti nadmašena. Uvjereni smo da će to rezultirati i kvalitetnijim rješenjima i boljim natjecanjem.

Studenti će se kroz radionice upoznati s osnovama odabranog operativnog mobilnog sustava, vizualnim izgledom aplikacija, spajanjem mobilnih aplikacija na web servise te bazama podataka. Po završetku radionica bit će u stanju izraditi mobilnu aplikaciju za odabranu platformu. Uz podršku NetAkademije TVZ-a, radionice vode predavači s višegodišnjim iskustvom rada na određenoj platformi.

U samo dva tjedna otkako je natjecanje službeno otvoreno, prijavila se 212 studenata. To pokazuje koliko je mladih zainteresirano za razvoj mobilnih aplikacija. Iako je u subotu prvi ciklus radionica već započeo, svi zainteresirani studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu još se imaju vremena prijaviti. Putem službene web stranice, možete se prijaviti na preostale programerske ili dizajnerske radionice (koje će uslijediti) te na samo natjecanje. Prijave se primaju sve do objave teme natjecanja (18. ožujka 2015. godine).

TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) u organizaciji Studentskog zbora TVZ-a je studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija. Cilj mu je spojiti znanje i praksu te najbolje hrvatske tvrtke približiti ambicioznim studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Tvrtke koje prate i aktivno podržavaju natjecanje su: Alfabit, APIS IT, Axilis, binaria, Ciklopea, Citus, degordian, Dizzy, drap, ENTRIO, Filex, Fleksbit, IN2, Infinum, Microsoft, Minus5, Mobendo, mStart, Pet Minuta, Projektura, ProMDM, SmartIS, SPAN i Undabot, te udruge CISEx, RaZa, ZIP i Studentska Java Udruga.

Medijski pokrovitelji natjecanja su: BUG, cropc.net, ICT Business info, Netokracija, Studentski centar, Styria i 24 Sata, Studentski portal i T-portal.

FOTO: TVZ