LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
O klimatskim promjenama

Na ovoj platformi besplatno možete gledati edukativne filmove

Projekt je pokrenut u Europskoj godini mladih.

Projekt je pokrenut u Europskoj godini mladih.

Klimatske promjene i uništavanje okoliša egzistencijalna su prijetnja Europskoj uniji i svijetu. Izvanrednim filmovima, stručnim razgovorima i sofisticiranim didaktičkim konceptom organizatori projekta EU Youth Cinema: Green Deal žele potaknuti zanimanje mladih za ostvarivanje ciljeva Zelenog plana EU-a. Projekt je započeo na  Danima Europe u Austriji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj i Sloveniji, u kinima i na streaming platformi.

Christof Papousek, glavni financijski direktor i jedan od partnera Cineplexxa izjavio je:

- Vrlo smo ponosni što smo dio ovog projekta i što možemo pružiti podršku temi koja je važna za sve nas, a posebno za sljedeći naraštaj. Film je bio i uvijek će biti jedinstveno umjetničko djelo koje nam omogućuje da izrazimo emocije i ispričamo priču na vrlo živopisan način. Film je odraz društva i često je oblikovan vremenom i izazovima u kojima živimo te kao takav utječe i može dotaknuti različite naraštaje, posebno one mlađe. Film je medij koji je istinski pripovjedač i čuvar povijesti, ali u isto vrijeme nikada ne može ostarjeti, jer se ponovno rađa sa svakim novim naraštajem. I kao takav bio je i ostat će odličan način da se dođe do mlade publike.

Projekt koji je u nekoliko zemalja pokrenuo i koordinirao LET's CEE Film Festival sufinancira Europska unija, a podržali su ga brojni partneri, uključujući Cineplexx International i nekoliko europskih nevladinih organizacija. Culture Hub Croatia iz Splita i Centar za kulturu dijaloga - CKD iz Zagreba podržavaju projekt kao partneri za kino događanja u Hrvatskoj.

EU Youth Cinema: Green Deal  pokrenut je u Europskoj godini mladih 2022. i očekuje se da će trajati ukupno 24 mjeseca. Nudi stalan program sa snažnim multikulturalnim pristupom i jasnim fokusom na informiranje i edukaciju o zelenom planu. Projekt skreće pozornost na ekološke izazove i promiče svijest o održivijem načinu života. Izbor zelenih filmova sastoji se od 25 europskih filmova koji će biti prikazani u kinima Cineplexx u 20 europskih gradova u Austriji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj i Sloveniji, kao i na streaming platformi. Edukativni program upotpunjen je radionicama, predavanjima, raspravama i didaktičkim materijalima.

FOTO: PIXABAY