LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Na ovogodišnjoj se Smotri Sveučilišta u Zagrebu očekuje i do 80 sudionika te 15 000 posjetitelja

Sudionici će, u okviru raznovrsnog programa, posjetiteljima predstaviti pojedine studijske programe, uvjete upisa i općenito studentski život u Zagrebu.

Sudionici će, u okviru raznovrsnog programa, posjetiteljima predstaviti pojedine studijske programe, uvjete upisa i općenito studentski život u Zagrebu.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu tradicionalno će se upriličiti od 22. do 24. studenoga u Studentskom centru u Zagrebu na adresi Savska 25. Na navedenoj će manifestaciji učenici završnih razreda srednjih škola, studenti te ostali zainteresirani sudionici, za koje se procjenjuje da će ih biti i do 15 tisuća, imati priliku besplatno se informirati o studentskom životu u Zagrebu, studijskim programima Zagrebačkog sveučilišta, uvjetima smještaja i upisa, opremljenosti fakulteta te načinima zapošljavanja u pojedinim strukama.

Riječ je o trodnevnom događanju te ujedno najstarijoj manifestaciji ovakvog tipa u Hrvatskoj na kojoj će ove godine biti predstavljene 34 sveučilišne sastavnice, ali i ostala sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te sudionici iz Hrvatske i Slovenije. Sveukupno bi se trebalo predstaviti i do 80 skupina, i to pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Sam program manifestacije ujedinit će informiranje posjetitelja o mogućnostima studiranja na pojedinim fakultetima, razgovore sa sudionicima, izlaganja prezentacija na pozornici te završno skupno predstavljanje sastavnica u okviru pojedinih područja. Svečano će se pak otvorenje događanja održati u Francuskom paviljonu u četvrtak, 22. studenoga, s početkom u 11 sati, a početnu će riječ imati rektor Sveučilišta u Zagrebu, profesor Damir Boras. Osim toga, na istom će mjestu sudionici Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Muzičke akademije održati niz zanimljivih aktivnosti. Ostale su informacije dostupne na poveznici.