LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najbolja sveučilišta na svijetu

Na novom popisu najboljih svjetskih sveučilišta čak su dva iz susjedstva ispred zagrebačkog

Prema najnovijoj listi, najuspješnije hrvatsko sveučilište, ono u Zagrebu, našlo se na 507. mjestu.

Prema najnovijoj listi, najuspješnije hrvatsko sveučilište, ono u Zagrebu, našlo se na 507. mjestu.

Stranica Webometrics bavi se rangiranjem sveučilišta u svijetu, a redovito izbacuju novu rang-listu. Prema najnovijoj listi, najuspješnije hrvatsko sveučilište, ono u Zagrebu, našlo se na 507. mjestu. Slijedi ga Sveučilište u Splitu, na 1246. mjestu, i zatim ono u Rijeci, na 1490. mjestu. Među 2000 najboljih sveučilišta smjestilo se i ono u Osijeku, na 1799. mjestu.

Kada su u pitanju sveučilišta u regiji, najbolje kotira sveučilište u Ljubljani koje se smjestilo na 328. mjestu, a slijedi ga Beograd na 442. mjestu. Najbolje sveučilište u BiH je Univerzitet u Sarajevu na 1577. mjestu, dok je to za Crnu Goru Univerzitet Crne Gore na 1849. mjestu.

Najbolja sveučilišta na svijetu su, kao i inače, ona američka. Na prvom mjestu nalazi se Harvard, a slijede ga Stanford i MIT. Jedino europsko sveučilište u top 10 je University of Oxford iz Ujedinjenog Kraljevstva, na četvrtom mjestu. Dalje redom nalaze se sljedeća sveučilišta: University of California Berkeley, University of Michigan, Cornell University, University of Washington, Columbia University New York i University of Pennsylvania.

FOTO: STUDENTSKI.HR