LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveni skup

Na Medicinskom fakultetu u Osijeku održani 3. Dani mladih istraživača

Na skupu su sudjelovali znanstvenici i istraživači sedam sastavnica Sveučilišta te 38 mladih istraživača.

Na skupu su sudjelovali znanstvenici i istraživači sedam sastavnica Sveučilišta te 38 mladih istraživača.

Znanstveni skup Dan mladih istraživača organiziran je treći put u cilju okupljanja mladih znanstvenika i istraživača Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku iz područja prirodnih, biomedicinskih i biotehničkih znanosti, prenosi Glas Slavonije.

Na skupu su sudjelovali znanstvenici i istraživači sedam sastavnica Sveučilišta – Medicinskog fakulteta Osijek, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Odjela za kemiju, Odjela za biologiju i Odjela za fiziku. Zajedničku organizaciju Dana mladih istraživača ove godine preuzeo je Medicinski fakultet Osijek uz suorganizaciju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. 

Skup je organiziran kako bi se povezali mladi istraživači, kako bi se jačao njihov potencijal i protok znanja kroz razmjenu rezultata i iskustava, kako bi se poticala suradnja među znanstvenim institucijama, promicala znanost i kako bi se jačali kapaciteti za istraživački i znanstveni rad među sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijeka kroz srodna područja znanosti (prirodne znanosti, biotehničke znanosti, biomedicina i zdravstvo).

Sudjelovalo je sveukupno 38 mladih istraživača iz različitih znanstvenih područja koji su svoja istraživanja i rezultate predstavili isključivo usmenim izlaganjima. Sve pristigle radove recenzirali su članovi Znanstvenog odbora Skupa te su oni izabrani zbirno objavljeni u Knjizi sažetaka dostupnoj u digitalnom obliku na službenoj mrežnoj stranici.
FOTO: PIXABAY