LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Na FPZG-u studenti mogu biti isključeni s nastave ako se ne drže pravila; FFZG također objavio upute

Poznato je kako će izgledati nastava na Fakultetu političkih znanosti, a što se tiče uputa Filozofskog fakulteta, one su samo početak informiranja o organizaciji nastave.

Poznato je kako će izgledati nastava na Fakultetu političkih znanosti, a što se tiče uputa Filozofskog fakulteta, one su samo početak informiranja o organizaciji nastave.

Konačno su informacije o organizaciji nastave objavili i Fakultet političkih znanosti i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a na oba fakulteta nastava će se izvoditi na mješoviti način, odnosno Filozofski fakultet nudi sve mogućnosti. Iako se na upute dugo čekalo, FPZG je objavio jedne od najdetaljnijih uputa do sada.
Vezano: Još nekoliko fakulteta objavilo informacije o nastavi – pronađite sve informacije na jednom mjestu
Fakultet političkih znanosti

Nova akademska godina na FPZG-u počinje 1. listopada za brucoše politologije, a 2. listopada za brucoše novinarstva, dok za sve ostale počinje 5. listopada. Nastava će se odvijati mješovito, dakle, i uživo i na daljinu tako da dio studenata nastavu prati uživo, a dio na daljinu.

Za studente je napravljen raspored nastave kojemu možete pristupiti na poveznici i prilagođen je potrebi da pojedine studijske grupe slušaju što više nastavnih jedinica fizički na Fakultetu. Raspored će biti u primjeni od 5. listopada te će se nastava odvijati uz pridržavanje svih mjera, a studenti su prije dolaska obavezni ispuniti izjavu o mjerenju tjelesne temperature.
–  Budući da se nastava na Fakultetu u zimskom semestru ak. godine 2020./2021. izvodi prema „kombiniranom“ modelu, koji podrazumijeva naizmjenično „fizičko“ pohađanje nastave i pohađanje nastave „na daljinu“, studenti svoje dolaske na Fakultet trebaju prilagoditi rasporedu studentskih grupa koje su formirane za predavanja, seminare i vježbe iz svakog kolegija, odnosno pridržavati se termina „fizičkog“ održavanja nastave za studentsku grupu u koju su svrstani. Komunikaciju s fakultetskim službama studenti trebaju u što je većoj mogućoj mjeri obavljati elektroničkim putem, a neophodne dolaske na Fakultet uskladiti s terminima „fizičkog“ pohađanja nastave na Fakultetu. Nastavnicima se preporučuje da konzultacije drže elektroničkim putem (e-mailom ili preko softverskih platformi za komunikaciju) – stoji u protokolu za održavanje nastave FPZG-a.
Studenti će morati nositi maske za vrijeme trajanja predavanja / seminara / vježbi, no moći će ju skinuti povremeno u slučaju održavanja dužeg usmenog izlaganja ili prezentacije, pri čemu će sjediti na posebnom mjestu koje će odrediti nastavnik, a koje mora biti najmanje 2 metra udaljeno od ostalih osoba.

Ako se studenti ne budu pridržavali propisanih uputa, profesori imaju pravo isključiti ih s nastave, a ako student ne pristane otići s predavanja, profesor ima pravo prekinuti nastavu. Studenti koji budu sudjelovali u nastavi na daljinu, sudjelovat će u stvarnom vremenu zahvaljujući audiovizualnom sustavu. Pred studente će se postavljati mikrofon kako bi mogli svi koji sudjeluju u nastavi u njoj sudjelovati na ravnopravan način. Više detalja možete pronaći ovdje.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet nije izašao s konkretnim i detaljnim uputama nego je ponudio mogućnost kontaktne nastave, nastave na daljinu i kombinacije jednoga i drugoga, o čemu će odlučivati svaki odsjek za sebe. Nastava će početi 5. listopada 2020. godine orijentacijskim tjednom za brucoše, a 12. listopada za studente viših godina. Raspored nastave bit će napravljen kao u uvjetima prije epidemije, no svaki će predmet imati rezervne termine.

Maske su obavezne u zatvorenim prostorima te ih posebno preporučuju onima koji spadaju u rizične skupine. Detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY