LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U sklopu redovnih upisa

Na Filozofskom fakultetu traju upisi na novi diplomski studij

Studijski program okuplja tim od preko 30 vrhunskih stručnjaka iz različitih područja, uključujući lingviste, fonetičare, psihologe, neuroznanstvenike, neurokirurge, psihijatre, kognitivne znanstvenike, računalne stručnjake, audiologe i fonijatre.

Studijski program okuplja tim od preko 30 vrhunskih stručnjaka iz različitih područja, uključujući lingviste, fonetičare, psihologe, neuroznanstvenike, neurokirurge, psihijatre, kognitivne znanstvenike, računalne stručnjake, audiologe i fonijatre.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorene su prijave za novi sveučilišni diplomski studij, Klinička lingvistika i fonetika (KLF), koji će započeti u akademskoj godini 2024/2025. Upisi će se odvijati u sklopu redovnih upisa na diplomske studije na Filozofskom fakultetu i prema rasporedu te rokovima koje je fakultet propisao. 

Studijski program okuplja tim od preko 30 vrhunskih stručnjaka iz različitih područja, uključujući lingviste, fonetičare, psihologe, neuroznanstvenike, neurokirurge, psihijatre, kognitivne znanstvenike, računalne stručnjake, audiologe i fonijatre. Taj interdisciplinarni pristup omogućuje studentima da se uključe u istraživanje jezičnih i govornih poteškoća te razvoj dijagnostičkih i terapijskih metoda.

Upišite ovaj studij i steknite naziv specijalista konferencijskog prevođenja uz mogućnost stipendiranja



Studij je otvoren studentima koji su završili prijediplomski sveučilišni studij iz humanističkih, društvenih, tehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva i pritom stekli 180 ECTS bodova. Za one studente koji u svojim prijediplomskim studijima nisu stekli lingvističke ili fonetske kompetencije, nude se dva start-up kolegija, koji će ih tijekom prvog semestra uvesti u jezične i govorne znanosti u kliničkom kontekstu. Svi oni koji su nakon ovog studija željni daljnjeg usavršavanja, na KLF-u će steći izvrsne kompetencije za doktorski ili specijalistički studij. Posebno se ohrabruje upis prvostupnika iz velikog broja disciplina koje su povezane s lingvistikom i fonetikom te s nizom srodnih područja, prije svega različitih filologija, logopedije, psihologije i psihijatrije. Studij potiče pokretljivost studenata unutar cijelog Sveučilišta u Zagrebu i otvoren je prema kandidatima iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja kojima hrvatski jezik ne predstavlja barijeru u postizanju ishoda učenja studijskog programa.

Raspisan natječaj za specijalizaciju u veterini: saznajte koji su sve smjerovi dostupni


Za upis je potrebna diploma prijediplomskog studija ili potvrda o završenom prijediplomskom studiju. Prijavu za studij potrebno je dostaviti u papirnatom obliku, a mogu se predati fizički u Urudžbeni ured Filozofskog fakulteta u radnom vremenu od 9 do 14 sati ili poštom s povratnicom na naznačenu adresu: Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Urudžbeni ured, Prijava na studij KLF, Ivana Lučića 3, 10000 ZagrebDokumentacija za prijavu uključuje prijepis ocjena, motivacijsko pismo, životopis te kopiju osobne iskaznice ili putovnice.

Prijave se zaprimaju do 15. srpnja 2024. godine. Odabrani kandidati bit će obaviješteni o prihvaćanju prijave preko e-pošte, najkasnije do 22. srpnja 2024. godine. Nakon toga, planirani su motivacijski razgovori s kandidatima, od 2. do 6. rujna 2024. godine, ako broj prijava premaši upisnu kvotu. Konačna rang-lista bit će objavljena 10. rujna 2024. godine, a rok za podnošenje žalbi je 24 sata od objave rezultata.

Upišite poslijediplomski studij građevinarstva i steknite doktorat u tehničkim znanostima



Sve dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu pronaći na službenoj stranici studija ili upitom na neki od kontakata navedenih na sljedećoj poveznici.

IZVOR: KLINIČKA LINGVISTIKA I FONETIKA, FILOZOFSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK