LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija

Na Filozofskom fakultetu odgojno-obrazovni stručnjaci raspravljali o visokom obrazovanju

U sklopu konferencije razmijenjena su iskustva, a predstavljeni su i izazovi i potrebe koje se javljaju unutar visokog obrazovanja.

U sklopu konferencije razmijenjena su iskustva, a predstavljeni su i izazovi i potrebe koje se javljaju unutar visokog obrazovanja.

Znanstveno-stručna konferencija pod nazivom Nastavničkim kompetencijama prema kompetencijama studenata jučer se održala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Kako stoji na stranici splitskog Sveučilišta, konferencija je osmišljena kao mjesto dijaloga odgojno-obrazovnih stručnjaka i istraživača o iskustvima, izazovima i potrebama u sustavu visokog obrazovanja te praksi stručnjaka koji iz tog sustava ulaze u obrazovne institucije na svim razinama.

Izuzetno mi je drago što se ovaj skup odražava na našem Sveučilištu, na Filozofskom fakultetu za kojeg moram reći da je zaista respektabilna ustanova, koja u Splitu predstavlja hram humanistike i društvenih znanosti. No, nemojmo zaboraviti da se upravo na Filozofskom fakultetu obrazuju budući nastavnici, a to je tradicija duga više od 70 godina koju od nekadašnje Više pedagoške škole baštine kako ovaj Fakultet, tako i Prirodoslovno-matematički - istaknuo je Nikola Koceić-Bilan, prorektor za studente, nastavu i poslovanje Sveučilišta u Splitu, dodavši kako je ovo zaista aktualan trenutak za održavanje ove konferencije, imajući na umu da nastavnička profesija nije obično zanimanje, već je riječ o uzvišenom pozivu kojeg treba sagledavati na više načina.


 
FOTO: PIXABAY