LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

Na FFZG-u obavezne COVID potvrde; fakultet nema novca za refundiranje troškova testiranja studentima

Čini se da će se za sva buduća testiranja necijepljeni studenti morati snalaziti sami. 

Čini se da će se za sva buduća testiranja necijepljeni studenti morati snalaziti sami. 

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 16. studenog uvedene su obavezne COVID potvrde i za sve studente fakulteta. 

Nakon dvotjednog razdoblja prilagodbe, kada se sva nastava odvijala online, studenti su se vratili na kontaktnu nastavu 28. studenog. 

Studentima koji su se testirali tijekom prošlog tjedna kako bi mogli prisustvovati predavanjima, Fakultet će refundirati troškove testiranja, no čini se da će se za sva buduća testiranja necijepljeni studenti morati snalaziti sami. 

Naime, kako je na svojem Facebook profilu objavio Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu, fakultet nema novčanih sredstava za daljnje refundiranje troškova testiranja. 

Uprava je, kako su odgovorili Studentskom zboru, napravila matematičke izračune o troškovima koji bi mogli snaći fakultet u bilo kojoj verziji odluke koju donese te se ispostavilo da fakultet nema dovoljno sredstava za refundiranje testiranja

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne pokriva troškove testiranja studentima pa bi Filozofski fakultet morao to učiniti samostalno, a uz same troškove testiranja primoran je platiti i pozamašan porez na iste. Ove činjenice dovode naš fakultet do sume koja bi na dugoročne staze mogla „onemogućiti podmirivanje troškova redovnog poslovanja poput grijanja za mjesec dana (pa bismo se svi mogli smrzavati) ili pak neplaćanja struje bez čega se ni redovna nastava ne bi mogla održavati.“ – citirao je Studentski zbor odgovor Uprave fakulteta. 

FOTO: STUDENTSKI.HR