LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

Na FER-u održano natjecanje za Nagradu „Zlatko Smrkić” za najbolji diplomski rad

Svi studenti koji su sudjelovali imali su priliku prezentirati svoj rad u formi trominutnog pitcha pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika vodećih kompanija u industriji.

Svi studenti koji su sudjelovali imali su priliku prezentirati svoj rad u formi trominutnog pitcha pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika vodećih kompanija u industriji.

Prošlog je ponedjeljka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) održano natjecanja za Nagradu Zlatko Smrkićposvećeno najboljim diplomskim radovima sa Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije, na kojem se okupilo više od 200 sudionika, koji su podržali mlade istraživače.

Natjecanje je obuhvatilo širok spektar tema iz područja tehnologije i inovacija, od sustava za satelite, do naprednih medicinskih aplikacija neuronskih mreža. Svi studenti koji su sudjelovali imali su priliku prezentirati svoj rad u formi trominutnog pitcha pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika vodećih kompanija u industriji.

FER okupio preko 200 nastavnika srednjoškolskih STEM predmeta, uručene i zahvalnice ravnateljima



Andrija Banić osvojio je Nagradu Zlatko Smrkić za svoj diplomski rad pod nazivom Predikcija dobi iz slika magnetske rezonancije mozga temeljena na prijenosnom učenju. Njegovo istraživanje, pod mentorstvom Jelene Božek, privuklo je pažnju zbog inovativnog pristupa u primjeni tehnologije prijenosnog učenja za preciznu predikciju dobi. Osim toga, Andrija je zaslužio i Nagradu Baby Smrkić, nagradu publike s osvojenih 96 glasova, što predstavlja preko 30% glasova publike.

Baby Lasagna ostvario dugogodišnji san: „Nikad nisam mislio da ću ovo postići, hvala Bogu, mami i tati!”


Drugo mjesto na natjecanju osvojila je Karla Sever radom Sustav za određivanje i upravljanje orijentacijom satelita, dok je treće mjesto pripalo Davidu Ivušiću za rad Segmentacija CT slika pluća primjenom dubokih neuronskih mreža.

Cijelo natjecanje za Nagradu Zlatko Smrkić možete pogledati u sljedećem videu.

IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA U ZAGREBU
FOTO: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA U ZAGREBU