LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH

Na EFZG-u pokreće se studij posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

– Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje je akreditacije globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske. – istaknuo je državni tajnik Milas.

– Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje je akreditacije globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske. – istaknuo je državni tajnik Milas.

Prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, potpisali su Sporazum o suradnji temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva. Potpisivanju su nazočili i voditelji programa prof. dr. sc. Darko Tipurić i izv. prof. dr. sc. Domagoj Hruška te Croatiana Gregurić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

– Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom diplomskom master studiju - Leadership, koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku, a okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa proširen je kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u RH. – istaknuli su s Ekonomskog fakulteta.

Profesor Tipurić objasnio je:

– Diplomski sveučilišni studij poslovne ekonomije, smjer: Vodstvo (engl. Leadership) prvi će put u našim prostorima omogućiti sustavnu edukaciju iz područja vodstva, ključnog fenomena u razumijevanju uspjeha u domeni organizacijskog upravljanja. Na tržištu rada Republike Hrvatske raste potreba za školovanim stručnjacima osposobljenima za vođenje u javnom i privatnom sektoru. Utjecaj pojedinaca koji su u mogućnosti objediniti ključne dimenzije discipline vodstva osnovni je temelj razvoja svakog složenog društva, a bez razvoja autentičnog identiteta društvo se nije u mogućnosti transformirati u skladu s potrebama i izazovima modernog doba. 

Foto: EFZG

Državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja programa Leadership kao i suradnjom s Ekonomskim fakultetom. Tom je prilikom rekao:

– Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje je akreditacije globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske.

Dekan Pavičić također je izrazio zadovoljstvo te naglasio kako Ekonomski fakultet kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske
FOTO: EFZG