LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osumnjičen za plagiranje

Na EFOS-u jednoglasno usvojen prijedlog o provjeri doktorskog rada Vice Mihanovića

Doktorski rad Vice Mihanovića, profesora i kandidata za gradonačelnika Splita, bit će provjeren na osječkom sveučilištu zbog sumnje na plagiranje.

Doktorski rad Vice Mihanovića, profesora i kandidata za gradonačelnika Splita, bit će provjeren na osječkom sveučilištu zbog sumnje na plagiranje.

Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta u Osijeku jednoglasno je prihvatilo prijedlog o pokretanju postupka provjere pravovaljanosti provedbe postupka stjecanja doktorata znanosti dr. sc. Vice Mihanovića, potvrdio je za Index.hr dekan Boris Crnković.
Vezano: Osječki fakultet zbog sumnje na plagiranje istražuje profesora na splitskom fakultetu
Podsjetimo, riječ je o sumnji na plagiranje doktorskog rada koje je prvo otkrio Index. Naime, Mihanovićev je rad navodno plagiran na nekoliko desetaka mjesta, za što je Index priložio i dokaze. Na nekim se mjestima, primjerice, navode rečenice koje su prevedene s engleskog jezika bez navođenja autora, a što sustav za plagiranje PlagScan ne može otkriti. O svemu se očitovala i njegova mentorica, no dekan nije otkrio što je napisala.

Mihanović inače radi na Pomorskom fakultetu, gdje je izabran u znanstveno-nastavno zvanje docenta, no trenutno je u fokusu medija, osim zbog sumnje na plagiranje, i zbog toga što je jedan od kandidata za splitskog gradonačelnika.

Ipak, iako Mihanović nije ulazio u direktan sukob s Indexom oko spornog problema i iako je demantirao ove tvrdnje, pred njim je postupak provjere rada koji je sada u nadležnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a ako se dokaže da je rad plagiran, može mu se oduzeti znanstveno zvanje.
FOTO: FACEBOOK/VICE MIHANOVIĆ