LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slijedi organizacija nastave

MZO preuzeo dio troškova smještaja u domovima za studente pogođene potresom

Ministar Radovan Fuchs iznio je plan rada MZO-a vezan uz rješavanje problema na područjima pogođenima potresom.

Ministar Radovan Fuchs iznio je plan rada MZO-a vezan uz rješavanje problema na područjima pogođenima potresom.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, na nedavno održanoj sjednici Vlade, rekao je da je oko 50 % obrazovnih objekata na području pogođenom potresom oštećeno i izvan funkcije, zbog čega je trenutno najvažnije osmisliti kako će nastava biti organizirana. Dodao je i da je MZO preuzeo i plaćanje dijela troškova smještaja u studentskim i učeničkim domovima za sve studente koji imaju prebivalište na potresom zahvaćenom području.
– U pogođenom području ukupno je 58 obrazovnih institucija, a broj učenika u Glini, Petrinji i Sisku je 5658. Do danas su pregledana 42 obrazovna objekta od kojih je devet neupotrebljivo, 11 privremeno neupotrebljivo, a 22 su upotrebljiva, otprilike 50 posto objekata je izvan funkcije. –  izjavio je ministar Fuchs.
Očekivano će, stoga, u narednom razdoblju fokus rada ministarstva biti usmjeren na organiziranje nastave za učenike i studente. Ministar je istaknuo da će se na terenu osigurati pružanje psihološke pomoći za učenike i nastavno osoblje, kao i da će ministarstvo provesti žurne aktivnosti za izradu projektne dokumentacije kako bi se obnova školskih objekata realizirala u što kraćem vremenu.

S obzirom na trenutnu iznimno staru opremu kojom raspolažu naši seizmolozi, MZO je osigurao sredstva za nabavu 20 kompleta seizmografa i 20 kompleta akcelerografa za seizmološku službu na PMF-u u vrijednosti 4,5 milijuna kuna iz svog proračuna.
FOTO: WIKIPEDIA