LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završeno edukativno natjecanje Mozgalo

Mozgalo: Hrvatski studenti pronašli najbolje pivo i osvojili nagrade

Saznajte tko su pobjednici edukativnog studentskog natjecanja "Mozgalo" te kako su oni rudarenjem podataka otkrili koje je pivo najbolje na svijetu.

Saznajte tko su pobjednici edukativnog studentskog natjecanja "Mozgalo" te kako su oni rudarenjem podataka otkrili koje je pivo najbolje na svijetu.

Studentsko edukativno natjecanje u popularnom rudarenju podataka (eng. Data Mining) po imenu Mozgalo, u organizaciji jedne od najaktivnijih studentskih udruga eSTUDENT, dočekalo je svoj rasplet u ponedjeljak, 2.6., na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Tema ovogodišnjeg Mozgala bila je pronaći najbolje pivo na svijetu koristeći najbolju metodu rudarenja podataka. Šest timova koji su ušli u finalnu fazu natjecanja predstavilo je kratkim prezentacijama svoja rješenja i rezultate data mininga, a najbolja 3 odnijela su vrijedne nagrade.

Također, publici i natjecateljima obratili su se i ovogodišnji partneri natjecanja: Poslovna inteligencija (Platinum partner) i Zagrebačka banka (srebrni partner). Zagrebačka banka je predstavila i vlastiti data mining sektor.

Natjecanje Mozgalo održano je po prvi puta ove godine Od ukupno 34 prijavljena tima u finalnu fazu natjecanja ušlo je šest najboljih, a na završnici natjecanja proglašena su tri najbolja tima; prvo mjesto i 8000 kn osvojio je tim Neuroni (Dominik Tomičević, Ivan Borko, Marko Budiselić), drugo mjesto i 4000 kn pripalo je timu Pivo i to (Anto Čabraja, Hermina Petrić Maretić, Anamarija Fofonjka), a treće mjesto i 2000 kn osvojio je tim Bijeli betmen (Martin Tutek, Martin Miličić, Matija Ilijaš).

Pobjednički tim Neuroni, koristio je samo jednu od metoda data mininga i ispitivanjem tržišta i potrošača došao do podatka da je najbolje pivo na svijetu nizozemsko pivo Grolsch. Ovdje možete vidjeti i aplikaciju koju je izradio pobjednički tim te trenutno stanje ljestvice najboljeg piva na svijetu.

Mozgalo studentima pruža edukaciju i stjecanje praktičnih znanja iz područja statistike, matematike, računalnih znanosti i primjenjenih industrija, potiče studente na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih riješenja stvarnih problema kojima se susrećemo. Studenti se sudjelovanjem u natjecanju povezuju sa ostalim proaktivnim i ambicioznim studentima te tako dolaze korak bliže pretvaranju svoje kreativne ideje u uspješan poduzetnički projekt, baš kao i u ostalim natjecanjima eSTUDENTa.

FOTO: ESTUDENT