LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTudent poziva

Moot Court Croatia: Dođite na polufinalno i finalno ročište

Dođite 11. svibnja na Županijski sud i prisustvujte polufinalnim i finalnom ročištu Moot Court Croatia, natjecanju u obliku simuliranog suđenja namijenjenom studentima pravnih fakulteta.

Dođite 11. svibnja na Županijski sud i prisustvujte polufinalnim i finalnom ročištu Moot Court Croatia, natjecanju u obliku simuliranog suđenja namijenjenom studentima pravnih fakulteta.

Već smo ranije pisali o Moot Court Croatia natjecanju, a ovaj put pozivamo sve zainteresirane da dođu 11. svibnja na Županijski sud i prisustvuju polufinalnim i finalnom ročištu Moot Court Croatia, natjecanja u obliku simuliranog suđenja namijenjenog studentima pravnih fakulteta te na taj način daju svoj doprinos kraju još jednog od, nadamo se, mnogih MCC­a.

Od ukupno 24 prijavljene ekipe studenata, njih 22 s pravnih fakulteta iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita uredno su podnijele pisane podneske. U uži krug na osnovi toga ušlo je njih 16. Oni će pristupiti završnom dijelu natjecanja koje se sastoji od preliminarnih usmenih ročišta koja će se održati u subotu, 10. svibnja te polufinalnih i finalnog ročišta 11. svibnja.

Na natjecanju će uz ekipe koje su prošle biti prisutno još 20 članova sudačkog panela, 16 članova organizacijskog tima, a s obzirom na to da je usmeni dio natjecanja otvoren za javnost, očekuje se veliki broj studenata s pravnih fakulteta iz cijele Republike Hrvatske, ali i drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pobjednike očekuju brojne nagrade, a najbolji od njih dobit će i ljetnu praksu u partnerskim odvjetničkim uredima. Također, pobjednike očekuje i put u Haag sa službenim posjetima Međunarodnom kaznenom sudu i Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju.

eSTUDENT je prošle godine na Zagrebačkom sveučilištu uspješno organizirao projekt Moot Court Croatia kao prvo moot court natjecanje po hrvatskom pozitivnom pravu i na hrvatskom jeziku, a od ove godine na natjecanju sudjeluju studenti svih pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj (Rijeka, Osijek, Split, Zagreb), čime je ovo natjecanje poprimilo nacionalni karakter.

Sve daljnje informacije o projektu možete pratiti na službenoj Facebook i web stranici.

FOTO: ESTUDENT