LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Brown Bag” seminar

Mogu li javne politike smanjiti rodne nejednakosti na tržištu rada?

„Brown bag” seminari predstavljaju neformalnu radionicu čiji je cilj prezentacija istraživanja u različitim fazama izrade, poticanje diskusije te stvaranje stimulativnog okruženja za konstruktivnu raspravu između izlagača i sudionika.

„Brown bag” seminari predstavljaju neformalnu radionicu čiji je cilj prezentacija istraživanja u različitim fazama izrade, poticanje diskusije te stvaranje stimulativnog okruženja za konstruktivnu raspravu između izlagača i sudionika.

Ekonomski fakultet u Zagrebu nastavlja ciklus Brown bag seminara, koji će se održati u utorak, 18. lipnja 2024. godine u 14 sati u dvorani 31. Dr. sc. Anne Sophie Lassen iz Copenhagen Business School održat će predavanje pod naslovom Can Public Policy Change Gender Norms? Evidence from a Large Expansion of Paternity Leave in Denmark. U svom izlaganju, dr. Lassen će predstaviti rezultate istraživanja provedenog s koautorima Henrikom Klevenom, Camille Landaisom, Philipom Rosenbaumom, Herdis Steingrimsdottir i Jakobom Søgaardom, koje analizira utjecaj politike roditeljskog dopusta na rodne norme.

Anne Sophie Lassen je postdoktorandica na Copenhagen Business School, a na jesen prelazi na poziciju na Berlin School of Economics i WZB. Njezino znanstveno područje uključuje primijenjenu mikroekonomiju, s naglaskom na rodnu nejednakost na tržištu rada. Objavila je radove u prestižnim časopisima poput American Economic Review Paper and Proceedings i Labour Economics.


Pridruži se vodećem doktorskom studiju digitalne ekonomije u Hrvatskoj!


Naredni Brown bag seminar održat će dr. sc. Leonard Kukić sa Sveučilišta Carlos III u Madridu, 10. rujna 2024. godine u 14 sati, također na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Dr. Kukić će izlagati rad pod naslovom Peasants into Muslims: Poverty and conversions to Islam in Bosnia, koji je napisao u koautorstvu s Yasinom Arslantasom s Anadolu University. Rad istražuje ekonomske čimbenike koji su utjecali na vjerske konverzije u Bosni tijekom osmanskog razdoblja, koristeći podatke iz osmanskih poreznih registara iz 1468. i 1604. godine. Istraživanje pokazuje da su siromašnija sela bila sklonija konverziji na islam, što je djelomično potaknuto oslobađanjem od poreza (jizya) za one koji su prihvatili islam.

Leonard Kukić docent je na Sveučilištu Carlos III od 2017. godine, gdje predaje ekonomsku povijest i ekonomski rast. Doktorirao je na London School of Economics, a njegovi znanstveni interesi uključuju dugoročni ekonomski rast, razvoj i političku ekonomiju.

Ekonomija u Zagrebu ubrzo zatvara svoja vrata, evo kada opet počinje s radom


Brown bag seminari predstavljaju neformalnu radionicu čiji je cilj prezentacija istraživanja u različitim fazama izrade, poticanje diskusije te stvaranje stimulativnog okruženja za konstruktivnu raspravu između izlagača i sudionika. Seminari su zamišljeni kao platforma za zaposlenike Ekonomskog fakulteta da izlože svoje ideje i istraživačke radove te sudjeluju u konstruktivnim raspravama.
 

„Osnovna ideja BBS-a jest stvoriti platformu na kojoj će, minimalno jednom mjesečno, zaposlenici EFZG-a dobiti priliku prezentirati ideje i članke na kojima rade u sklopu svog znanstveno-istraživačkog rada. Pozivamo vas da se odazovete i pomognete svojim konstruktivnim komentarima izlagačicama/-ima, te sami izložite teme na kojim trenutno radite, neobjavljene radove ili prezentirate istraživačke ideje o kojima razmišljate.”, poručili su s EFZG-a.


Prezentacije traju od 30 do 40 minuta, nakon čega slijedi rasprava, a mogu se održati na engleskom ili hrvatskom jeziku, ovisno o preferencijama izlagača.
IZVOR: EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA