LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus Plus projekt

Mladi poduzetnici iz Europske unije dolaze u Zagreb na razmjenu znanja i dobre prakse

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe skupit će se 28 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima u unaprjeđenju i razvoju poslovnih strategija i organizacije.

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe skupit će se 28 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima u unaprjeđenju i razvoju poslovnih strategija i organizacije.

Od 13. do 22. 10. 2014. u sklopu Erasmus plus programa u Zagrebu odvit će se 10 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz poduzetništva i multimedije na kojem će sudjelovati mladi poduzetnici iz zemalja EU.

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe skupit će se 28 sudionika iz Mađarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima da unaprijede i razviju svoje poslovne strategije i organizacije.

Radionice će biti bazirane na praktičnom znanju i vodit će se primjerima dobre prakse. Među sudionicima varira razina iskustva, od pojedinaca koji imaju svoje firme, do sudionika koji su na početku realizacije vlastitih ideja, što ovaj mix čini veoma zanimljivim.

Iskusniji sudionici dobivaju svježe ideje za razvoj usluga i proizvoda dok oni manje iskusni stječu praktično znanje koje će ih poštedjeti mnogih grešaka i neuspjeha. Specifičnost projekta je u tome što okuplja mlade koji se bave područjem multimedije, poput vlasnika glazbenih, foto i video studija te menadžera plesnih i rekreativnih škola.

Ova razmjena bazirana je na volonterskoj osnovi, a cijeli projekt financira Europska unija. Organizacija domaćin je Urbana mladež, dok su partnerske organizacije Sluzewski dom kultury iz Varšave (Poljska) te organizacija mladih Birs Egyesület iz Szombathelya (Mađarska). Od lokalnih partnera projekt su podržali Narodno sveučilište Dubrava, Unija mladih Hrvatske i udruga IN Flux iz Zadra. Predavanja i radionice održat će se u Narodnom sveučilištu Dubrava i Funk Lounge Hostelu.

˝Za jednu mladu osobu koja tek ulazi u svijet poduzetništva, na današnje veoma dinamično i stalno promjenjivo tržište, od velike koristi je upoznati ono u čemu su njegovi vršnjaci poduzetnici griješili te gdje su prosperirali, pogotovo kada svoje ideje i brige mogu raspraviti s kolegama iz drugih EU država˝, izjavio je Roberto Mesir, predsjednik udruge Urbana mladež.

Nakon završetka radionica, na internetskom portalu Urbane mladeži moći ćete skinuti rezultate projekta ove razmjene, među kojima će se naći i priručnik dobre prakse.

Urbana mladež neprofitna je udruga čiji je glavni cilj okupljanje mladih i aktiviranje njihova potencijala. Bavi se organiziranjem i  provođenjem programa, projekata i akcija iz područja neformalnog obrazovanja i samoobrazovanja, poduzetništva, multimedije, urbane kulture te glazbe i sporta.

Udruga Urbana mladež vodi se jednostavnim principom ˝Mladi za mlade˝, što znači da su voditelji i predavači, jednako kao i studenti, mlade osobe.
 

FOTO: URBANA MLADEŽ