LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti znanstvenici

Mirna Jokić, studentica EFOS-a, među top 3 u odabiru Hanfe za najbolje znanstvene i stručne radove

Studentica Mirna Jokić nagradu je osvojila s radom „Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji”.

Studentica Mirna Jokić nagradu je osvojila s radom „Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji”.

Prošlog je tjedna u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2021 godinu. U natjecanju s jakom i vrlo perspektivnom konkurencijom, mjesto među troje najboljih studenata zaslužila je i Mirna Jokić, studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koja je u sklopu svečanosti imala priliku prezentirati svoj rad okupljenima.
 


VEZANO: Raspisan natječaj za najbolje studentske radove, trima najboljima dodjeljuje se ukupno 30 000 kuna!



Mirna je sjajno treće mjesto i prigodnu nagradu Hanfe osvojila iznimno suvremenom i društveno značajnom temom – Perspektiva tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji koji je nastao pod mentorstvom prof. dr. sc. Dubravke Pekanov Starčević i asistentice Ane Zrnić univ. spec. oec.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), krovna organizacija za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju, zaključila je svoj natječaj za najbolje znanstvene i stručne radove svečanom dodjelom studentskih nagrada u Hotelu Dubrovnik. S ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice,  studenti su na izbor dobili pet ponuđenih tema: Financijske inovacije (engl. fintech) – prilike i rizici, Održivost mirovinskih sustava u okolnostima sekularne stagnacije i demografskog starenja populacije, Utjecaj kriptovaluta na tradicionalna tržišta kapitala, Perspektive tržišta osiguranja u održivoj zelenoj ekonomiji i Uvođenje eura i utjecaj na sektor financijskih usluga u Republici Hrvatskoj.

Uz Mirnu Jokić, studenticu Ekonomskog fakulteta u Osijeku, mjesto među troje najboljih osvojili su i kolegica i kolega s ekonomskih fakulteta u Zagrebu i Splitu, što potvrđuje kako ekonomska struka u Republici Hrvatskoj zaista ima perspektivu i kvalitetu za uspješno odgovaranje na sve suvremene izazove, kao i to da su ekonomski fakulteti jedni od predvodnika u obrazovanju budućih stručnjaka i nositelja društvenog napretka.

– U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našoj Mirni na ovom zaista sjajnom postignuću. Uvjereni smo kako je ovo priznanje početak jednog lijepog i uspješnog poglavlja u osobnom i profesionalnom razvoju naše kolegice te uvertira u daljnje uspjehe koji su zasigurno pred njom. Čestitam i svim ostalim sudionicima ovog natjecanja na kreativnosti, domišljatosti i istančanom kritičkom razmišljanju, prvenstveno jer su za obradu ovako suvremenih i kompleksnih tema zaista morali utabati vlastiti put i doći do ideja, promišljanja i zaključaka koje do sad jednostavno nismo imali prilike čitati u literaturi. S obzirom na društvenu ulogu ovih tema, zahvaljujemo Hanfi na organizaciji ovog natječaja i veselimo se idućoj godini te novim idejama kojih naši mladi kolege nedvojbeno imaju na pretek. – poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

FOTO: PRESS