LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Ministarstvo uprave: ništa od propusnica za zaposlene studente

Obratili smo se Ministarstvu uprave kako bismo saznali u kakvom su položaju zaposleni studenti koji bi zbog posla trebali napuštati mjesto prebivališta.

Obratili smo se Ministarstvu uprave kako bismo saznali u kakvom su položaju zaposleni studenti koji bi zbog posla trebali napuštati mjesto prebivališta.

Dosadašnje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta od danas su službeno zamijenjene e-propusnicama, a njih možete zatražiti na službenoj stranici Ministarstva uprave na poveznici. Međutim, ako ste student možete ih zatražiti samo kao građani i to samo za opravdane situacije, ne i od poslodavca, javljaju iz Ministarstva.
Vezano: Službeno: nema više migracija unutar Hrvatske
Zanimalo nas je imaju li i studenti koji rade pravo na dobivanje propusnice od poslodavaca kako bi mogli obavljati svoj posao u slučaju da rade u tvrtkama koje još uvijek mogu donekle normalno poslovati. Odgovor smo dobili iz Ministarstva uprave, a on, nažalost, ne ide u prilog studentima: 

– Osobe koje obavljaju poslove po ugovoru putem student servisa ne ostvaruju pravo na propusnice. – stoji u odgovoru Ministarstva.

Podsjećamo, zbog nepovoljne situacije u kojoj se nalaze studenti koji si radom osiguravaju krov nad glavom i plaćaju životne troškove, Studentski zbor Filozofskog fakulteta uputio je Vladi otvoreno pismo zbog egzistencijalne i ekonomske ugroženosti studenata koji u vrijeme obustave većine poslova nemaju pravo ni na kakvu naknadu jer se njihov rad plaća samo za sate koje su odradili.


Vezano: 

Zabranom napuštanja mjesta prebivališta sada je, čini se, još više ograničena mogućnost rada studentima koji su do sada mogli obavljati svoj posao.
FOTO: PIXABAY