LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

Povodom Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organizira natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi namijenjen učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Njime dodjeljuje ukupno 50 000,00 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. 

Prijave na natječaj traju od 15. do 29. siječnja ove godine, a sudjelovati mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme:

  • Poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu,
  • Povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center, 15 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti Centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji te 10 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj. Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao" nudi našim učenicima i studentima priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. Natječaj je nastao iz želje da kod mladih dodatno potaknemo inovativnost i kreativnost, vještine koje smatramo ključnim faktorima razvoja. Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko-turistička zanimanja. – rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi uz manifestaciju Dani poslova, koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Više informacija o nagradnom natječaju možete saznati na službenoj stranici Ministarstva.

FOTO: TUMBLR