LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih

Ministarstvo osiguralo čak 400 tisuća eura za darovite učenike u osnovnim i srednjim školama

Svaka škola može prijaviti jedan ili više projekata, s maksimalnim iznosom financiranja od 4 tisuće eura po školi.

Svaka škola može prijaviti jedan ili više projekata, s maksimalnim iznosom financiranja od 4 tisuće eura po školi.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih raspisalo je novi Poziv za sufinanciranje projekata i programa rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama za školsku godinu 2024./2025. Taj poziv pruža izuzetnu priliku školama da osiguraju financijska sredstva za razvoj i provedbu programa koji potiču izvrsnost, kreativnost i postizanje iznadprosječnih rezultata kod darovitih učenika.

Glavni cilj tog poziva je podržati projekte i programe koji omogućuju darovitim učenicima razvijanje kompetencija u različitim odgojno-obrazovnim područjima, uključujući jezično-komunikacijsko, matematičko, tehničko i informatičko, prirodoslovno, društveno-humanističko, umjetničko i tjelesno-zdravstveno područje. Projekti trebaju biti usmjereni na poticanje aktivnog učenja, razvijanje viših razina kognitivnih procesa, mašte, kreativnosti, te povećanje samopouzdanja i motivacije kod učenika.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima



Ministarstvo je osiguralo ukupno 400 tisuća eura za sufinanciranje najkvalitetnijih projekata i programa, pri čemu svaka škola može prijaviti jedan ili više projekata, s maksimalnim iznosom financiranja od 4 tisuće eura po školi. Ta sredstva mogu biti iskorištena za pokrivanje materijalnih troškova, mentorski rad, te nabavu potrebne opreme za provođenje programa.

Hrvatsko izaslanstvo promovira studiranje u Hrvatskoj na sajmu u Francuskoj



Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2024. godine. Prijave koje ne budu dostavljene na propisanom obrascu ili izvan roka neće biti razmatrane. Škole koje su već sudjelovale u prethodnim natječajima moraju dostaviti izvješća o provedenim projektima kako bi mogle sudjelovati u novom pozivu. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama ministarstva, a svi zainteresirani mogu postaviti dodatna pitanja e-mailom, na adresu daroviti.ucenici@mzom.hr.

U najavi modularna nastava za strukovnjake – je li provediva s obzirom na manjak nastavnika i što dugoročno donosi?



Pozivaju se sve škole da iskoriste tu priliku i prijave svoje projekte kako bi podržali darovite učenike u njihovom daljnjem razvoju i postizanju izvrsnih rezultata. Više informacija, uključujući obrasce za prijavu, dostupno je na službenim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.
IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I MLADIH
FOTO: CANVA PRO / ANASTASIA COLLECTION, ILUSTRACIJA