LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti u redovitom statusu

Ministarstvo donijelo odluku o državnim stipendijama za STEM područje, evo koliko će iznositi

Stipendije za STEM nastavničke studije iznose 600 eura mjesečno, dok će se za ostale STEM studije primati 300 eura mjesečno.

Stipendije za STEM nastavničke studije iznose 600 eura mjesečno, dok će se za ostale STEM studije primati 300 eura mjesečno.

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs, donio je Odluku o broju državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2024./2025. godine. Dodijelit će se 1500 državnih stipendija studentima koji su u redovitom statusu, a koji su hrvatski državljani, kao i studentima iz Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije, uključujući i one koji uživaju međunarodnu i privremenu zaštitu.

Zaklada „Zlatko Crnić” raspisala je natječaj za dodjelu studentskih stipendija u iznosu od 230 eura


Stipendije se dodjeljuju na temelju javnog poziva, koji će ministar raspisati najkasnije do 25. listopada ove godine. Prijave će se podnositi preko mrežne aplikacije, koja će biti dostupna na adresi objavljenoj u sklopu javnog poziva. Očekuje se da će rang-liste prijava biti objavljene najkasnije 60 dana nakon zatvaranja poziva.

Konačno je obnovljen Učiteljski fakultet, ministar Fuchs pohvalio brzinu i kvalitetu radova


Državne stipendije za STEM područja dodjeljuju se za razdoblje od listopada 2024. do lipnja 2025. godine. Stipendije za STEM nastavničke studije iznose 600 eura mjesečno, dok će ostale STEM studije primiti 300 eura mjesečno. Sredstva za stipendije osigurana su instrumentom NextGenerationEU u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine.

IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA