LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moguća poskupljenja?

Ministar Fuchs o poskupljenju hrane menzama: „I to je nešto što moramo sagledati”

Ministar je rekao da su računi za plin visokoškolskih i istraživačkih institucija porasli, a zbog toga se povlači i pitanje poskupljenja hrane u menzama.

Ministar je rekao da su računi za plin visokoškolskih i istraživačkih institucija porasli, a zbog toga se povlači i pitanje poskupljenja hrane u menzama.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je jutros u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada, prenosi HRT. Ministar je govorio o distribuciji kućnih testova za učenike i testiranju koje će provoditi roditelji kako bi što više učenika moglo na nastavu umjesto u samoizolaciju. 

Osvrnuo se i na poskupljenje režija u visokoškolskim i istraživačkim institucijama. Ministar je rekao da su računi za plin visokoškolskih i istraživačkih institucija porasli, neki drastično, neki manje drastično, objasnivši da postoji razlika u tome kakve su ugovore zaključivali.

Upitan hoće li se ondje gdje je ugovorena varijabilna cijena razlika podmiriti iz proračuna, Fuchs je rekao da će se dogovarati s institucijama te da nitko neće institucije ostaviti na cjedilu

S porastom cijena plina, raste i trošak pripreme obroka u studentskim menzama diljem Hrvatske. Pitanje je hoće li zbog toga poskupjeti i hrana u studentskim menzama

– I to je nešto što moramo sagledati i vidjeti koliko je opravdano eventualno nekakvo poskupljenje ili nije opravdano, ali to razgovaramo, Ministarstvo i uprave studentskih centara – rekao je Fuchs.

FOTO: WIKIPEDIA / STUDENTSKI.HR