LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija za doktorande

Međunarodno priznati znanstvenici, akademski profesori i stručnjaci u području medija i komunikacije na Sveučilištu Sjever

U Sveučilišnom centru Koprivnica gostuju Angus Phillips, dr. Vanja Garaj, Silvije Tomašević, dr. Christina Pawlowitsch, a k tome svoje je zanimljive, kreativne, izvorne i nadasve poticajne teme prijavilo čak 40 mladih znanstvenika i doktoranada.

U Sveučilišnom centru Koprivnica gostuju Angus Phillips, dr. Vanja Garaj, Silvije Tomašević, dr. Christina Pawlowitsch, a k tome svoje je zanimljive, kreativne, izvorne i nadasve poticajne teme prijavilo čak 40 mladih znanstvenika i doktoranada.

Doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih studija iz područja medija i komunikacije održat će se 27. i 28. rujna na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica. Svečano otvaranje predviđeno je u 13 sati.

Nakon otvaranja slijedi niz predavanja u kojima sudjeluju međunarodno priznati znanstvenici, akademski profesori i stručnjaci u području medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti: Angus Phillips (Director of the Oxford International Centre for Publishing, Director of the Confucius Institute, Headington Hill Hall, Oxford Brookes University), dr. Vanja Garaj (Head of Design, Brunel University London) te naš poznati novinar i dugogodišnji suradnik Hrvatske radiotelevizije Silvije Tomašević. Dvodnevnu radionicu naslovljenu Academic Writng Workshop vodit će dr. Christina Pawlowitsch (Université Panthéon-Assas, Laboratoire d'Economie Mathématique).

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a svoje zanimljive, kreativne, izvorne i nadasve poticajne teme prijavilo je čak 40 mladih znanstvenika i doktoranada.

– Ovo je prva ovakva konferencija na Sveučilištu Sjever, a njezin je cilj omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. Konferencija je međunarodnoga karaktera te je otvorena svim doktorandima i mladim znanstvenicima iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, kao i onima iz srodnih tehničkih i humanističkih disciplina. – ističe voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v. d. pročelnice Odsjeka za Medije i komunikaciju.

Interdisciplinarni karakter ovoga događaja omogućit će sudionicima razmjenu različitih iskustava te im pružiti mogućnosti uspostavljanja mreže suradnika kao poticaj za daljnji stručni i, prije svega, znanstveno-istraživački napredak.

FOTO: PIXABAY