LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

Međunarodni dan studenata: evo kako je to obilježio FERIT!

Naš dan se na osječkom elektrotehničkom fakultetu obilježio prvi put na ovakav način i to uz parolu: DANAS STUDENT SUTRA?...

Naš dan se na osječkom elektrotehničkom fakultetu obilježio prvi put na ovakav način i to uz parolu: DANAS STUDENT SUTRA?...

U Osijeku, na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija obilježen je Međunarodni dan studenata stavljajući u fokus studente i njihov susret s tvrtkama što im je pružilo mogućnosti od stvaranja kontakata, odrađivanja studentske prakse, stipendiranja pa sve do trajnog zaposlenja nakon završetka studija.

Prvi se put na Fakultetu organizira ova vrsta predavanja uz teme stručnih i općih značaja. Glavni organizatori događaja, Studentski zbor FERIT-a i uprava fakulteta, na ovaj način trude se povezati studente s poslovnim svijetom, dati im uvid i smjernice pokazujući kako studiranje nije samo sjedenje i učenje.
No, ovo nije jedino što FERIT nudi tijekom godine. Tu su i DOVIK (Dan Otvorenih Vrata i dan Karijera), LABUS radionice i sajmovi, Dan doktorskih studija, FERITijada te ostale manifestacije. 

Matični studenti, studenti s drugih fakulteta i ostali posjetitelji imali su priliku slušati predavanja osam tvrtki: Croz, Addiko banka, Barrage, Glooko, Rimac Technology, Mono, Span te Factory. Uz to, održani su i paneli na temu Studiranje je puno više od učenja gdje su studenti dijelili svoje dojmove o volontiranju u udrugama i pohađanju raznih aktivnosti čime su povećali dosadašnja znanja, podebljali iskustva i radili na sebi.

Odakle ideja, kako je sve krenulo i kakvi su dojmovi organizatora, govori nam Luka Kaučić, student diplomskog studija i predsjednik Studentskog zbora na FERIT-u:

Dugogodišnja suradnja zbora i fakulteta s raznim tvrtkama potaknula nas je na ovo, naravno, došli su i studenti tražeći ovakva predavanja. I onda smo odlučili uzeti jedan dan i odabrali smo baš dan studenata. Dolazak je bio omogućen svima, neovisno o studiju i fakultetu, uz opuštenu atmosferu i prigodne poklone. To nam se činilo kao dobra inicijativa jer nema baš puno ovakvih mini studentskih konferencija. Fokus je na studentima ostavljajući im prostora da samostalno istražuju i pričaju s ljudima o mogućem zaposlenju ili volontiranju kako bi pokazali da godine studiranja nisu samo učenje. Ovo je pilot-projekt i nadamo se kako će svakom godinom biti sve bolji. Cilj nam je kvaliteta sadržaja a ne samo kvantiteta i širenje spektra sadržaja. Zadovoljni smo odazivom i nadamo se u idućim godinama još većem broju posjećenosti!