LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CECIIS 2022

Međunarodna znanstvena konferencija po prvi puta u Dubrovniku

CECIIS 2022 po prvi se puta održava u Dubrovniku, a tema konferencije je pametno društvo u vremenu nakon pandemije koronavirusa.

CECIIS 2022 po prvi se puta održava u Dubrovniku, a tema konferencije je pametno društvo u vremenu nakon pandemije koronavirusa.

Trideset i treće izdanje Međunarodne konferencije Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2022 održat će se po prvi puta Dubrovniku, u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku od 21. do 23. rujna 2022. godine. Glavna tema ovogodišnje konferencije je Smart Industry in post Covid-19 society, a glavni organizator je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), dok su partneri i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te Fakultet prometnih znanosti (FPZ) sa Sveučilišta u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT), Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU) i Europska istraživačka mreža EDEN. 

Smart Industry in post-Covid-19 society
O temi pametne industrije raspravljalo se na prošlogodišnjem izdanju konferencije CECIIS 2021, na kojoj je prepoznata potreba za daljnjim istraživanjem u ovom području. Suvremeno društvo suočava se s brojnim izazovima koji otežavaju njegov daljnju razvoj – s jedne strane svjedočimo golemom znanstvenom napretku, no s druge strane suočavamo se s preprekama i ograničenjima za postizanje održive budućnosti. Paradigma globalne industrije se počela naglo mijenjati – ona se sve više temelji na modernim tehnologijama i konceptu pametne industrije, što će uključivati intenzivniju upotrebu umjetne inteligencije, robotike, kao i nove poslovne modele. To ostavlja mnoga otvorena pitanja na koja će odgovore u diskusijama potražiti znanstvenici i istraživači na ovogodišnjoj konferenciji CECIIS 2022.  

Program konferencije
Bogat trodnevni program konferencije za sve sudionike, koji će moći djelomično pratiti online, uključuje predavanja dvaju cijenjenih američkih predavača – Nenada Medvidovića (University of Southern California) i Ozana Tonguza (Carnegie Mellon University). Pristigli radovi bit će prezentirani unutar 12 znanstvenih sekcija, a najbolji će biti i nagrađen. Važan dio konferencije su i radovi studenata koji će biti prezentirani u sklopu 12. Studentske poster sekcije. Sudionike očekuje i panel rasprava Smart University for Smart Industry, paralelno događanje naziva Tutorial: Digital Design Thinking using Scene2Mode te predstavljanja međunarodnih projekata organizatora i partnera konferencije. 

Međunarodni recenzenti 
Radovi prijavljeni na spomenutu konferenciju, ocijenjeni pozitivnom recenzijom od strane međunarodnih recenzenata, objavljuju se u Zborniku radova, a koji je indeksiran u sljedećim bibliografskim bazama podataka: DOAJ - Imenik časopisa otvorenog pristupa, INSPEC, EBSCO,  ProQuest i WoS. Neki od tih radova bit će uzeti u obzir za objavljivanje u časopisu za informacijske i organizacijske znanosti JIOS koji objavljuje Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Uoči konferencije i EDEN-ova radionica 
FOI-jev višegodišnji partner EDEN Digital Learning Europe EDEN DLE ove godine organizira istraživačku radionicu - EDEN RW u Dubrovniku uoči početka same konferencije 19. i 20. rujna 2022. godine. Dvanaesta EDEN istraživačka radionica ima temu Towards Smart and Inclusive Learning Ecosystem, koja je podijeljena u nekoliko sekcija:
•    Digitalna transformacija obrazovnih institucija
•    Trendovi i problemi u obrazovanju
•    Personalizirana okruženja za učenje visoke izvedbe
•    Strategije učenja za pametna okruženja za učenje
•    Nove tehnologije u obrazovanju. 

Više informacija o svim programima dostupno je na službenoj web stranici konferencije. 

FOTO: UNSPLASH