LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stiže i ugledni profesor s Yalea

Međunarodna konferencija o evoluciji i razvoju živčanih sustava na Sveučilištu u Zadru

Program uključuje 34 izlagača, fokusirajući se na najnovija znanstvena dostignuća u području razvoja i evolucije mozga.

Program uključuje 34 izlagača, fokusirajući se na najnovija znanstvena dostignuća u području razvoja i evolucije mozga.

Sveučilište u Zadru bit će domaćin međunarodne konferencije 2024 Evolution and Development of Nervous Systems, koja će se održati od 9. do 12. rujna 2024. godine. Taj prestižni događaj okupit će 150 istaknutih znanstvenika iz cijelog svijeta koji se bave istraživanjem razvoja i evolucije mozga, čineći Zadar središtem globalne znanstvene rasprave o najnovijim dostignućima u tome području.

Svečano otvaranje konferencije održat će se u ponedjeljak, 9. rujna, s početkom u 17 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, smještenoj na adresi Mihovila Pavlinovića 1. Uzvanike će tom prilikom pozdraviti rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić, dok će ključni govor održati jedan od najuglednijih znanstvenika u ovom polju, prof. dr. sc. Nenad Šestan, redoviti profesor na Sveučilištu Yale i počasni doktor Sveučilišta u Zadru. Profesor Šestan je priznati stručnjak na području neuroznanosti te će svojim govorom dati poseban ton tome svečanom otvaranju.

Sveučilište u Zadru partner na projektu kontrole kvalitete kopnenih voda pomoću AI-ja, dobili preko pola milijuna eura



Konferencijski program uključuje 34 izlagača, koji dolaze iz različitih svjetskih institucija i organizacija, a predavanja i rasprave bit će posvećene najnovijim otkrićima u razvoju i evoluciji mozga. Sudionici konferencije imat će priliku čuti izlaganja o ključnim temama koje oblikuju znanstveno razumijevanje ljudskog mozga, s posebnim naglaskom na interdisciplinarne pristupe u istraživanju evolucije živčanih sustava.

EDUvision 2024: međunarodna konferencija o suvremenim pristupima i izazovima u obrazovanju



Ovaj znanstveni skup predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu ideja i suradnju među vrhunskim stručnjacima, ali i za studente i mlade istraživače koji žele proširiti svoje znanje u tom važnom području. 

Prijavite se za stručnu praksu u inozemstvu i steknite dragocjeno iskustvo, čak i u ljetnim mjesecima



Zadar će tako, tijekom četiri dana, postati središte najnovijih znanstvenih spoznaja u neuroznanosti, dok će Sveučilište u Zadru još jednom potvrditi svoju važnu ulogu u međunarodnoj znanstvenoj zajednici.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU, PR
FOTO: CANVA PRO / PETROVICH9