LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKA KONFERENCIJA

Međunarodna konferencija Brain-gut axis u Zagrebu

Konferencija će se održati 8. i 9. listopada na Medicinskom i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskom institutu za istraživanje mozga.

Konferencija će se održati 8. i 9. listopada na Medicinskom i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskom institutu za istraživanje mozga.

Konferencija Brain-Gut axis će se po prvi puta održati 8. i 9. listopada 2022. u Zagrebu. Isplanirani sadržaji provodit će se na raznim lokacijama, no ipak će sjedište biti na Medicinskom fakultetu, odnosno na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga. Tema konferencije je popularizacija poveznice živčanog i probavnog sustava u raznim znanstvenim, kliničkim i industrijskim granama. 

Brain-gut axis konferencija jedinstveni je događaj koji će omogućiti sudionicima osim znanja i priliku povezivanja s partnerima i stvaranja novih mogućnosti u karijerama. Zagreb bi tako, uz ostale sveučilišne europske gradove, postao jedno od središta zbivanja u svijetu biomedicinskih znanosti. Program konferencije će osim glavne teme, poveznice probavnog i živčanog sustava obuhvaćati gotovo sve aktualne sadržaje kojima bi se studentima približile različite metode personaliziranog pristupa u znanstvenim, kliničkim, ali i industrijskim istraživanjima. 

Konferencija Brain-Gut axis obuhvaćat će predavanja domaćih pionira na području istraživanja utjecaja mikrobiote poput dr. Blaženke Kos, prof. Vide Demarin i prof. Mladenke Tkalčić iz Hrvatske te stranih stručnjaka poput prof. Pierre Marie Lledo s cijenjenog Instituta Pasteur u Parizu, prof. Sahar El Aidy sa Sveučilišta u Groningenu, prof. Anne-Katrin Pröbstel sa Sveučilišta u Baselu te dr. Kristine Endres sa Sveučilišta u Mainzu. Iznimno smo ponosni na širinu tema i razinu stručnosti koju odabrani predavači donose u glavni grad Hrvatske na našu konferenciju.

Osim predavanja na BGA konferenciji organizirat će se i povelik broj neuroznanstvenih, znanstvenih i neuroloških radionica: Neuroanatomija, Modernizacija neurohistoloških metoda, Bioinfirmatički laboratorij transkriptomike, Metagenomika, Kako napisati prijedlog istraživanja, Osnove manipulacije matičnim stanicama, Biomedicinska statistika, Machine learning i mnoge druge. Znanstveni sadržaj obogatit će se opuštajućim društvenim programom predviđenim za međusobno upoznavanje sudionika, ali i grada Zagreba. Kroz različite aktivnosti poput planinarenja na Sljeme, bicikliranja pored Jaruna, radionice yoge, radionice slikanja, radionice izrade gline, pub kviza i brojnih drugih, omogućit će se svakom sudioniku pronalazak njemu najdražeg načina zabave i stjecanja novog iskustva i vrijednih poznanstava.

Inače, BGA studentska konferencija nastala je suradnjom Udruge mladih PROMISE, Sekcija za neurobiologiju Udruge studenata biologije "BIUS" Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sekcije za neuroznanost, gastroenterologije i promocije zdrave prehrane i zdravlja studenata Medicinskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu te Udruge studenata biotehnologije "USBRI" Sveučilišta u Rijeci. Članovi navedenih sekcija prepoznali su manjak studentima dostupnih konferencija na aktualnu temu poveznice probavnog i živčanog sustava u Hrvatskoj što ih je potaknulo na organizaciju konferencije i popularizaciju istog. 

Više informacija o konferenciji pronađite na službenoj web stranici

FOTO: UNSPLASH