LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za redovne i izvanredne studente

Međimurska županija raspisala natječaj za studentske kredite i kredite za školarine

Redovnim studentima krediti će se isplaćivati na osobne račune u mjesečnim ratama od 132,72 eura, dok će se krediti za školarine isplaćivati isključivo na račune visokoškolskih ustanova.

Redovnim studentima krediti će se isplaćivati na osobne račune u mjesečnim ratama od 132,72 eura, dok će se krediti za školarine isplaćivati isključivo na račune visokoškolskih ustanova.

Župan Međimurske županije 22. listopada 2024. godine raspisao je natječaj za dodjelu studentskih kredita i kredita za školarine za akademsku godinu 2024./2025. godine. Pravo na dodjelu kredita imaju građani s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji su kontinuirano živjeli na tom području najmanje dvije godine prije raspisivanja natječaja.

Kredit mogu dobiti redovni studenti dodiplomskih, diplomskih ili integriranih studija u Republici Hrvatskoj ili zemljama Europske unije, kao i redovni i izvanredni studenti koji plaćaju školarinu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama. Za prijavu na natječaj potrebno je dostaviti nekoliko dokumenata, uključujući ispunjen obrazac prijave, potvrdu o upisu koja pokazuje status studenta, presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu, potvrdu o iznosu školarine te izjavu o zaštiti podataka.

Zaklada „Dr. Vinko Žganec” daje novčane potpore srednjoškolcima i studentima, ali i djeci hrvatskih branitelja



Redovnim studentima krediti će se isplaćivati na osobne račune u mjesečnim ratama od 132,72 eura, dok će se krediti za školarine isplaćivati isključivo na račune visokoškolskih ustanova. Kredit se dodjeljuje temeljem ugovora s Privrednom bankom Zagreb d.d., uz jamstvo ili drugi prihvatljivi instrument osiguranja.

„Uz uvjete iz Pravilnika, Međimurska županija preuzima obvezu podmirenja kamata odobrenog kredita za vrijeme isplate i počeka te najmanje 1% kamata tijekom otplate kredita. Obvezu vraćanja glavnice, preostalih kamata i drugih obveza po kreditu preuzima korisnik.” – stoji na mrežnoj stranici Međimurske županije.


Studenti prava se pobunili protiv dvostruke školarine, dekan odgovorio: „Svakodnevno obavljamo povrate"


Rok otplate za redovne studente iznosi dvostruko vrijeme korištenja kredita, odnosno maksimalno 120 mjeseci, dok je za korisnike kredita za školarine rok otplate jednak vremenu korištenja kredita. Prijave se podnose Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije do isteka akademske godine 2024./2025.

Odluku o dodjeli kredita donosi Povjerenstvo za dodjelu učeničkih i studentskih kredita, a obavijesti o rezultatima natječaja bit će poslane sudionicima najkasnije 30 dana nakon zaprimanja prijave. Svi obrasci i detaljne informacije o natječaju dostupni su na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije.
IZVOR: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA