LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na ZŠEM-u

Medijacija je snažan alat potreban studentima poslovnih fakulteta

Ovog će petka, 6. listopada američki stručnjaci na ZŠEM-u održati predavanje o medijaciji kao snažnom alatu potrebnom menadžerima u donošenju poslovnih odluka te u prevenciji i rješavanju internih i eksternih sukoba i sporova.

Ovog će petka, 6. listopada američki stručnjaci na ZŠEM-u održati predavanje o medijaciji kao snažnom alatu potrebnom menadžerima u donošenju poslovnih odluka te u prevenciji i rješavanju internih i eksternih sukoba i sporova.

Svako upravljanje, poslovanje i poslovno odlučivanje menadžera izloženo je brojim čimbenicima i rizicima koji se u manjoj ili većoj mjeri gotovo svakodnevno odražavaju na stabilnost gospodarskih subjekata. Jednako tako, isti čimbenici se i bez svijesti o tome snažno odražavaju na životni ciklus brojnih ugovora sklopljenih s poslovnim partnerima. Zato se vrlo često događa da poslovni partneri u trenu prijeđu s pozicije iznimne suradnje u poziciju neproduktivne i snažne međusobne suprotstavljenosti koja potom na razne načine ugrožava njihovo poslovanje.

Stoga, Hrvatska udruga za mirenje (HUM) u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i menadžmenta poziva sve studente i studentice na predavanje Mirenje (medijacija) – snažni alat menadžerima u donošenju poslovnih odluka te u prevenciji i rješavanju internih i eksternih sukoba i sporova. Održat će se u petak, 6. listopada 2017. godine od 14 do 16 sati u prostorijama ZŠEM-a, na zagrebačkoj adresi Jordanovac ulica 110.

Predavanje je namijenjeno ponajprije studentima poslovnih fakulteta, a govorit će američki stručnjaci:

  • Victor Schachter, President of The Foundation for Sustainable Rule of Law Initiatives
  • prof. David S. Weiss, Esq., Founder and Director of the Institute for Dispute Resolution
  • Jennifer Brandt, Ph. D., a FSRI Mediation Ambassador

Izlaganje će biti na engleskom jeziku.

Medijacija može snažno pomoći u ublažavanju svih negativnih ekonomskih i neekonomskih posljedica nesporazuma i sporova i unaprijediti proces svakodnevnog poslovnog odlučivanja. Među najvažnije resurse svake firme i svakog menadžera svrstavaju se, pored ostaloga, integritet, poslovni ugled i odgovorno poslovanje. O načinu i brzini njihovog rješavanja danas uvelike ovisi uspjeh u poslovanju. U tom pogledu danas više nisu uspješniji oni snažniji, već brži. Stoga, ne propustite ovaj događaj.

 

FOTO: PIXABAY