LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisna suradnja

Medicinski fakultet u Splitu potpisao sporazum o suradnji s OB Dubrovnik

Potpisanim sporazumom između Medicinskog fakulteta u Splitu i OB Dubrovnik otvaraju se nove mogućnosti suradnje djelatnika ovih dvaju ustanova.

Potpisanim sporazumom između Medicinskog fakulteta u Splitu i OB Dubrovnik otvaraju se nove mogućnosti suradnje djelatnika ovih dvaju ustanova.

Novopotpisani ugovor koji jamči suradnju Medicinskog fakulteta u Splitu i Opće bolnice Dubrovnik smatra se važnim strateškim potezom dalmatinskog područja, prenosi Dubrovnik.net

– OB Dubrovnik se usmjerila prema našoj najbližoj ustanovi Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, odnosno Kliničkom bolničkom centru Split, gdje dolaze naši pacijenti kopnenim ili zračnim putem. Mi imamo ambiciju biti dio te priče, pristupiti KBC-u Split u vrijeme njegove ekspanzije, iz tog smo se razloga okrenuli onima koji su nam najbliži, a to je u ovome trenutku Split. – izjavio je ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

Bekić naglašava kako bolnica svim svojim djelatnicima želi pružiti mogućnost uključenja u rad Medicinskog fakulteta sudjelovanjem na raznim seminarima, ali isto tako i pisanjem znanstvenih radova.

Dekan Medicinskog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Zoran Đogaš ovu odluku također naziva važnom za obje strane koje sudjeluju u potpisivanju ugovora o suradnji. Đogaš smatra kako je KBC u Splitu zajedno s Fakultetom jedna važna institucija, a ono što je strateški interes je da u Dalmaciji, u ove četiri županije, postoji dobro umrežen organizirani sustav od Zadra preko Šibenika do Dubrovnika. Također, smatra kako je iznimno važno da se doktorima medicine uz stručni rad omogući prilika i za znanstveno-istraživački rad i edukaciju.

– Mi želimo biti ti koji će i drugim doktorima osim dr. Bekića i dr. Margaritonija omogućiti znanost i edukaciju jer samo time možemo unaprijediti zdravlje naše populacije i unaprijediti zdravstvenu skrb. – kaže prof. dr. sc. Zoran Đogaš.

Župan Nikola Dobroslavić sporazum smatra jako važnim dokumentom koji će dosadašnju dobru suradnju između ovih ustanova dodatno unaprijediti na stručnom i znanstveno-istraživačkom polju, na poslijediplomskim studijima te stručnom usavršavanju.

FOTO: FLICKR