LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

„Medicinari velikog srca“ studenti su koji će obradovati najmanje u bolnicama

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju „Medicinari velikog srca” za prikupljanje darova djeci koja će blagdane provesti u bolnicama širom Republike Hrvatske.

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju „Medicinari velikog srca” za prikupljanje darova djeci koja će blagdane provesti u bolnicama širom Republike Hrvatske.

Svi volimo provesti Božić i novogodišnje praznike u blizini svojih najdražih u ugodnom blagdanskom ozračju. Nažalost, svake se godine nađe velik broj onih koju nisu te sreće. Posebno nam je teško kada se radi o najmanjima koji su prisiljeni provesti Božić u bolnici, okruženi bolničkim krevetima, pod stresom i strahom od medicinskih pregleda i pretraga.

Srce nam se slomi na tisuće komadića kada pomislimo na takve situacije, ali možemo biti od puno veće koristi nego što mislimo. Iako je nama gotovo nezamislivo da u takvom okruženju djeca mogu biti sretna, ne smijemo zaboraviti da njih usrećuju sitnice i da im lako možemo vratiti osmijeh na lice. Upravo kako bi uljepšali blagdane djeci koja će Božić provesti u bolnici, studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju Medicinari velikog srca kojom se prikupljaju darovi za djecu koja Božić i novogodišnje blagdane moraju provesti u bolničkim krevetićima.

Cilj je ove humanitarne akcije darovati djecu u svim bolnicama Republike Hrvatske. I vi joj se možete priključiti tako da ostavite svoje darove u posebno pripremljenim kutijama na Medicinskom fakultetu ili u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar na adresi Rockefellerova 4. Oni koji se ne nalaze u Zagrebu mogu svoje poklone poslati na adresu Medicinskog fakulteta – Šalata 3, 10 000 Zagreb, s naznakom STUDMEF – za akciju „Medicinari velikog srca”.

Akcija traje do 16. prosinca 2017, kada će se na Europskom trgu održati svečani koncert povodom obilježavanja 100 godina Medicinskog fakulteta. Darovi koji se poklanjaju trebaju biti novi, a već korištene stvari bit će donirane bolnicama i korištene u bolničkim igraonicama. Više informacija možete saznati na Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK