LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

„Medicinari velikog srca“ studenti su koji će obradovati najmanje u bolnicama

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju „Medicinari velikog srca” za prikupljanje darova djeci koja će blagdane provesti u bolnicama širom Republike Hrvatske.

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju „Medicinari velikog srca” za prikupljanje darova djeci koja će blagdane provesti u bolnicama širom Republike Hrvatske.

Svi volimo provesti Božić i novogodišnje praznike u blizini svojih najdražih u ugodnom blagdanskom ozračju. Nažalost, svake se godine nađe velik broj onih koju nisu te sreće. Posebno nam je teško kada se radi o najmanjima koji su prisiljeni provesti Božić u bolnici, okruženi bolničkim krevetima, pod stresom i strahom od medicinskih pregleda i pretraga.

Srce nam se slomi na tisuće komadića kada pomislimo na takve situacije, ali možemo biti od puno veće koristi nego što mislimo. Iako je nama gotovo nezamislivo da u takvom okruženju djeca mogu biti sretna, ne smijemo zaboraviti da njih usrećuju sitnice i da im lako možemo vratiti osmijeh na lice. Upravo kako bi uljepšali blagdane djeci koja će Božić provesti u bolnici, studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su humanitarnu akciju Medicinari velikog srca kojom se prikupljaju darovi za djecu koja Božić i novogodišnje blagdane moraju provesti u bolničkim krevetićima.

Cilj je ove humanitarne akcije darovati djecu u svim bolnicama Republike Hrvatske. I vi joj se možete priključiti tako da ostavite svoje darove u posebno pripremljenim kutijama na Medicinskom fakultetu ili u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar na adresi Rockefellerova 4. Oni koji se ne nalaze u Zagrebu mogu svoje poklone poslati na adresu Medicinskog fakulteta – Šalata 3, 10 000 Zagreb, s naznakom STUDMEF – za akciju „Medicinari velikog srca”.

Ovom se konferencijom žele ohrabriti zdravstveni djelatnici na ostanak u Hrvatskoj


Akcija traje do 16. prosinca 2017, kada će se na Europskom trgu održati svečani koncert povodom obilježavanja 100 godina Medicinskog fakulteta. Darovi koji se poklanjaju trebaju biti novi, a već korištene stvari bit će donirane bolnicama i korištene u bolničkim igraonicama. Više informacija možete saznati na Facebook stranici.

IZVOR: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK