LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EDUKACIJE

Maturanti će od sada učiti što je to sukob interesa

Učenici će imati priliku na konkretnim primjerima naučiti što je to sukob interesa i kako ga spriječiti.

Učenici će imati priliku na konkretnim primjerima naučiti što je to sukob interesa i kako ga spriječiti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa od ponedjeljka, 12. veljače po prvi puta od svog osnutka provodi edukacije maturanata o sukobu interesa i njegovom sprječavanju. Prvi koji će učiti od Povjerenstva o ovoj temi su učenici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu, piše Hina.
 

VEZANO: Veljača u splitskoj Zoni donosi novi kviz, prostor za učenje, radionicu vezenja, „Šahovsko podne” i još puno toga!



Njihova edukacija održat će se u ponedjeljak, ali i u srijedu 14. veljače. Zatim na red dolaze učenici zagrebačke II. Gimnazije, 4. 6. i 7. ožujka te u Upravnoj školi u Zagrebu. 5. ožujka.
 

Cilj provođenja edukacija


Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje dala ostavku


Predsjednica Povjerenstva Saša Jozić Ileković, članovi toga tijela te službenici Ureda Povjerenstva zaduženi su za vođenje edukacija. 
 

„Ove edukacije su zapravo prilika da se naši srednjoškolci informiraju o pojmu sukoba interesa, da znaju prepoznati situacije u kojima se on može pojaviti, te da se upoznaju s pravnim okvirom koji regulira ovu tematiku“, objasnila je predsjednica Povjerenstva prema Hini.

 

Edukacije će obuhvatiti primjere kršenja Zakona


Neslaganja u SZ-u Hrvatskih studija dovela do ostavke predsjednika Mateja Vrljića


Prve radionice o sprječavanju sukoba interesa održane su za studente u prosincu, a sada se učenike završnih razreda srednjih škola želi upoznati s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva.

Učenicima će se pokazati konkretni primjeri kršenja Zakona, popraćeni situacijama iz prakse. Najavljeno je da će se edukacije dalje provoditi u dogovoru s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a u planu je da predstavnici Povjerenstva posjećuju i druge gradove nakon toga.
IZVOR: HINA
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA