LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EDUKACIJE

Maturanti će od sada učiti što je to sukob interesa

Učenici će imati priliku na konkretnim primjerima naučiti što je to sukob interesa i kako ga spriječiti.

Učenici će imati priliku na konkretnim primjerima naučiti što je to sukob interesa i kako ga spriječiti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa od ponedjeljka, 12. veljače po prvi puta od svog osnutka provodi edukacije maturanata o sukobu interesa i njegovom sprječavanju. Prvi koji će učiti od Povjerenstva o ovoj temi su učenici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu, piše Hina.
 

VEZANO: Veljača u splitskoj Zoni donosi novi kviz, prostor za učenje, radionicu vezenja, „Šahovsko podne” i još puno toga!



Njihova edukacija održat će se u ponedjeljak, ali i u srijedu 14. veljače. Zatim na red dolaze učenici zagrebačke II. Gimnazije, 4. 6. i 7. ožujka te u Upravnoj školi u Zagrebu. 5. ožujka.
 

Cilj provođenja edukacija


Predsjednica Povjerenstva Saša Jozić Ileković, članovi toga tijela te službenici Ureda Povjerenstva zaduženi su za vođenje edukacija. 
 

„Ove edukacije su zapravo prilika da se naši srednjoškolci informiraju o pojmu sukoba interesa, da znaju prepoznati situacije u kojima se on može pojaviti, te da se upoznaju s pravnim okvirom koji regulira ovu tematiku“, objasnila je predsjednica Povjerenstva prema Hini.

 

Edukacije će obuhvatiti primjere kršenja Zakona


Prve radionice o sprječavanju sukoba interesa održane su za studente u prosincu, a sada se učenike završnih razreda srednjih škola želi upoznati s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva.

Učenicima će se pokazati konkretni primjeri kršenja Zakona, popraćeni situacijama iz prakse. Najavljeno je da će se edukacije dalje provoditi u dogovoru s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a u planu je da predstavnici Povjerenstva posjećuju i druge gradove nakon toga.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA