LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Osijeku

Matematičari, pridružite se ovog srpnja osmom Hrvatskom matematičkom kongresu

Osmi Hrvatski matematički kongres održat će se od 2. do 5. srpnja u Osijeku, a cilj je razmjena najnovijih dostignuća te pokretanje rasprave o matematici.

Osmi Hrvatski matematički kongres održat će se od 2. do 5. srpnja u Osijeku, a cilj je razmjena najnovijih dostignuća te pokretanje rasprave o matematici.

Hrvatski matematički kongres ove će se godine, po osmi put, održati od 2. do 5. srpnja u Školi za primijenjenu matematiku i računarstvo u Osijeku.

Kako navode organizatori, kongres koji se održava svake četiri godine, predstavlja ključni događaj u matematičkoj zajednici u Hrvatskoj. Znanstveni program čine plenarna i pozvana predavanja eminentnih znanstvenika, nagradno predavanje Hrvatskog matematičkog društva te autorska izlaganja i poster sesije.

Uspjeh polaznika Centra izvrsnosti SDŽ: Dominik Drutter o sedmogodišnjem iskustvu s matematikom


Glavni cilj kongresa jest pružiti opsežan uvid u aktivnosti matematičke zajednice i potaknuti panel rasprave o pitanjima od trenutnog značaja za istu. Također, ključna je i razmjena najnovijih dostignuća, ideja i problema.

Ove godine neka od predavanja održat će Davor Dragičević (Matematički fakultet Sveučilišta u Rijeci), Vlada Limić (Université de Strasbourg), Peter Šemrl (Institut za matematiku, fiziku i mehaniku, Ljubljana).

Učenici se žalili na nejasna pitanja na maturi iz matematike, NCVVO im odgovorio!



Prijave za sudjelovanje moguće su do 24. lipnja 2024. putem web stranica Kongresa.

Evo do kada bi Znanstveno-istraživački centar na osječkom FERIT-u trebao biti završen


 
 
IZVOR: FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE I INFORMATIKE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU
FOTO: PIXABAY