LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski poslovi

Male tajne studentskih ugovora

Za vas smo istražili što vam je sve potrebno za učlanjivanje u Student servis, gdje sve možete podići studentski ugovor i gdje pronaći dobar posao.

Za vas smo istražili što vam je sve potrebno za učlanjivanje u Student servis, gdje sve možete podići studentski ugovor i gdje pronaći dobar posao.

Želite zaraditi koju kunu sa strane za shopping, izlaske ili dva menija dnevno u menzi za ručak, a niste sigurni što vam je sve potrebno da biste pronašli studentski posao? Za početak, važno je napomenuti da prije upisa u Student servis morate imati riješeno pitanje osnovnog zdravstvenog osiguranja, što možete provjeriti na stranicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na učlanjivanje u Student servis potrebno je doći osobno te sa sobom donijeti studentsku iskaznicu, uvjerenje (potvrdu) o statusu redovitog studenta za tekuću akademsku godinu, odnosno elektronički zapis o statusu studenta koji možete preuzeti putem sustava e-Građani, zatim dvije fotografije veličine 35 x 25 mm te osobnu iskaznicu i ugovor ili potvrdu banke o vlastitom žiro-računu na uvid. Pravo na učlanjenje imaju redoviti studenti svih visokih učilišta koji su upisani u ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta) Republike Hrvatske, ali i nezaposlene osobe koje su završile studiji, najdulje 3 mjeseca od dana diplomiranja te učenici u postupku upisa na studij, najdulje 3 mjeseca od završetka škole.

Mnogi ne znaju da se studentski ugovori mogu podizati ne samo u Student servisu već i u studentskim domovima, a moguće je podići do tri ugovora. Također je moguće i kasnije ispravno ovjerene i potpisane studentski ugovore o izvršenom poslu predavati na blagajnama ovih zagrebačkih studentskih naselja (domova):

  • Stjepan Radić, Jarunska 2
  • Dr. Ante Starčević, Zagrebačka avenija 2
  • Cvjetno naselje, Odranska 8
  • Lašćina, Lašćinska cesta 32

Dakako, ugovor jednako kao i u Student servisu podižete osobno, uz predočenje članske iskaznice Student servisa ili iksice, odnosno indeksa.

Što se tiče pronalaska studentskog posla, od onog u administraciji, promidžbi i ugostiteljstvu pa sve do različitih fizičkih poslova, najveći izbor očekuje vas upravo na stranicama Student servisa. Međutim, postoje i neki alternativni izvori kao što je naša Facebook stranica Studentski poslovi, ali i baza poslova, gdje možete vrlo jednostavno i pregledno pronaći idealan posao.

FOTO: PIXABAY