LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku

Magistri medicinske biokemije i laboratorijske medicine od sada praksu mogu odraditi u KBC-u Rijeka

Novoostvarena suradnja između KBC-a Rijeka i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta UNIZG-a omogućit će studentima sveobuhvatno praktično iskustvo.

Novoostvarena suradnja između KBC-a Rijeka i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta UNIZG-a omogućit će studentima sveobuhvatno praktično iskustvo.

Budući magistri medicinske biokemije i laboratorijske medicine imaju priliku steći iskustvo na praksi u Kliničkom zavodu za laboratorijsku dijagnostiku u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Naime, nedavno je ostvarena suradnja između Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KBC-a Rijeka, prema kojoj će budući magistri izvoditi praktičnu nastavu prema kurikulumom dogovorenoj dinamici, prenosi Novi list.

Program stručnog osposobljavanja za magistre uključuje sveobuhvatno osposobljavanje u praktičnom radu koji traje šest mjeseci, a odvijat će se u ustanovama koje imaju uvjete za usavršavanje. Programu mogu pristupiti studenti koji su ispunili sve obveze na fakultetu i približavaju se kraju studija. Nakon obavljanja praktičnog rada studenti postaju magistri medicinske biokemije i laboratorijske medicine s licencom za rad.

Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku KBC-a Rijeka tom je suradnjom dobio vrijedno, ali zasluženo priznanje. Tamo je u protekloj godini izdano više od 3,6 milijuna rezultata laboratorijskih pretraga. Osim toga, primili su gotovo 400 tisuća pacijenata, što nije iznenađujuća brojka, zbog opširnog kataloga pretraga koji obuhvaća više od 400 vrsta biokemijskih, hematoloških i imunoloških pretraga.

 

FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA