LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Epidemiološke mjere

Lokalni stožer PGŽ-a predložio uvođenje hibridnog modela nastave na sveučilištu

Lokalni Stožer Primorsko-goranske županije predložio je uvođenje hibridnog modela nastave na riječko sveučilište barem do 4. prosinca.

Lokalni Stožer Primorsko-goranske županije predložio je uvođenje hibridnog modela nastave na riječko sveučilište barem do 4. prosinca.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputio je Nacionalnom stožeru civilne zaštite prijedlog uvođenja dodatnih nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko–goranske županije, u kojemu je obuhvaćen i prijedlog organizacije nastave na Sveučilištu u Rijeci.

Što se tiče nastave na fakultetima, Stožer predlaže sljedeće:
– Preporuka da se na Sveučilištu u Rijeci organizira hibridni model nastave u kojem se predavanja i drugi oblici rada u većim grupama provode online, dok se praktična nastava i rad u manjim grupama provode uz dosljednu primjenu propisanih epidemioloških mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Osim ove mjere, Stožer još predlaže da se privatna okupljanje ne održavaju, a u slučaju da se održavaju, da se ograniče najviše na 2 kućanstva, uz držanje distance i ostalih higijenskih mjera. Traže još obustavu amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i programa, zabranu javnih okupljanja i događanja s više od 30 osoba na jednom mjestu itd. Popis mjera možete pronaći na poveznici, međutim, Nacionalni je stožer danas donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje PGŽ-a, koja stupa na snagu 19. studenog i ostaje na snazi barem do 4. prosinca, no za sada njome još uvijek nije obuhvaćena nastava na Sveučilištu.
FOTO: UNSPLASH