LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U pauzi između kupanja

Ljeto studentima pruža brojne prilike za osobni i profesionalni razvoj, evo kako ga najbolje iskoristiti

Ljeto je savršeno vrijeme za osobni razvoj i istraživanje novih mogućnosti. Iskoristite ga pametno i uživajte u svim prilikama koje vam nudi!

Ljeto je savršeno vrijeme za osobni razvoj i istraživanje novih mogućnosti. Iskoristite ga pametno i uživajte u svim prilikama koje vam nudi!

Bilo da želite unaprijediti svoje vještine, zaraditi dodatni novac ili se jednostavno zabaviti, ljeto nudi raznovrsne mogućnosti. Evo nekoliko ideja kako iskoristiti ljetne mjesece na najbolji mogući način.
 

1. Ljetne prakse i internship programi


Praksa u struci: mnoga poduzeća nude ljetne prakse koje su odlična prilika za stjecanje praktičnog iskustva u struci. Prijavite se na vrijeme jer su takve prilike često konkurentne.
Međunarodne prakse: programi poput Erasmus+ omogućuju studentima da rade praksu u inozemstvu, pružajući dragocjeno iskustvo rada u međunarodnom okruženju.
 

2. Sezonski poslovi


MUP educirao strane dostavljače o prometnim pravilima i prepoznavanju opasnosti na cestama


Turizam i ugostiteljstvo: sezonski poslovi u turizmu, kao što su rad u hotelima, restoranima ili rad kao turistički vodič, mogu biti odličan način za stjecanje iskustva i dodatni izvor prihoda.
Maloprodaja: tijekom ljetnih mjeseci mnoge trgovine i maloprodajni lanci traže dodatne radnike za povećanu sezonu.
 

3. Volontiranje


Humanitarne organizacije: sudjelovanje u volonterskim programima može pružiti vrijedno iskustvo, proširujući vaše profesionalne mreže i omogućujući vam da doprinosite zajednici.
Ekološki projekti: mnogi ekološki projekti nude prilike za volontiranje i rad na očuvanju okoliša.

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


 

4. Dodatne edukacije


Online tečajevi: iskoristite ljeto za usavršavanje online tečajevima u području koje vas zanima. Platforme kao što su Coursera, Udemy ili edX nude brojne opcije.
Radionice i seminari: pridružite se radionicama i seminarima koji se održavaju tijekom ljeta kako biste stekli nova znanja i vještine.
 

5. Kreativni projekti


Pokretanje bloga ili YouTube kanala: ako imate strast za pisanjem ili stvaranjem videosadržaja, ljeto je idealno vrijeme za pokretanje vlastitog bloga, vloga ili YouTube kanala.

Ljetna dosada – kako ju izbjeći?


Rad na osobnim projektima: iskoristite slobodno vrijeme za rad na vlastitim kreativnim projektima ili hobijima koji su vas oduvijek zanimali.
FOTO: CANVA PRO / KENTOH