LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stvori svoje remek-djelo

Likovne radionice za mlade u Muzeju grada Rijeke

Studenti i učenici mogu svoje vještine slikanja prenijeti na platno u sklopu likovne radionice u Muzeju grada Rijeke.

Studenti i učenici mogu svoje vještine slikanja prenijeti na platno u sklopu likovne radionice u Muzeju grada Rijeke.

Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRi u suradnji s Muzejom grada Rijeke organizira likovnu radionicu u Muzeju grada Rijeke (zgrada kod Guvernerove palače) 10. i 11. listopada od 17 do 20 sati.

Na radionicu se mogu prijaviti srednjoškolci i studenti amateri. Prednost kod prijave imat će neumjetnički smjerovi srednjih škola i fakulteta. Međutim, umjetnički smjerovi imaju mogućnost sudjelovati na radionici ako ostane mjesta, tako da su prijave otvorene za sve zainteresirane, prenosi Svjetionik.
 

Likovna radionica

 

Polaznici će slikati na platnu akrilnim bojama prema slikama s izložbe Kolekcije Vugrinec – jedne od najatraktivnijih privatnih zbirki hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća. Zbirku čini mnoštvo remek-djela uključujući neka od najboljih djela Bele Čikoša Sesije, Celestina Medovića, Oskara Hermana, Miroslava Kraljevića, Vladimira Becića, Emanuela Vidovića, Marina Tartaglie i drugih.

Radionicu će voditi likovna pedagoginja prof. Luisa Ritoša s višegodišnjim iskustvom u slikarskom radu s mladima i odraslima.

Svi materijali za radionicu bit će osigurani, a cijena od 8 eura za polazak radionice, plaća se pri dolasku.

Prijaviti se možete na poveznici do 5. listopada.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA